CSM Ploieşti a primit o „gură de oxigen” de la Consiliul Local!

Consiliul Local Ploieşti a aprobat, astăzi, cu unanimitate de voturi, proiectul privind rectificarea de buget de la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, astfel că, în zilele următoare, sportivii vor putea intra în posesia unei părţi din sumele restante.

La şedinţa ce a avut loc în această după-amiază, CSM a fost reprezentat de directorul general Cezar Stoichiciu şi managerul sportiv Cristian Nica, dar în sală au fost şi câte doi jucători de la cele două echipe de handbal seniori ale clubului, Mihaela Tivadar şi Nicoleta Tudor, din partea fetelor, respectiv Răzvan Szopka şi Narcis Zamfir, de la echipa masculină.

În afara faptului că, aşa cum i s-a solicitat, le-a remis consilierilor în timp util un raport privind măsurile care au fost luate în ultima vreme, precum şi o previziune a activităţii până la sfârşitul acestui an, directorul Cezar Stoichiciu a vorbit, pe scurt, despre situaţia actuală a clubului: „Aşa cum am spus şi vineri, situaţia clubului este, din punct de vedere financiar, una disperată, cele două echipe de handbal seniori, participante în Liga Naţională, riscând să se destrame în această săptămână, pentru că jucătorii, neplătiţi de aproape trei luni, îşi pot depune memorii pentru a pleca. Reamintesc că, şi dacă vor pleca, vom fi obligaţi să le plătim salariile restante. Nu vreau să dramatizez, dar suntem într-o situaţie de acum ori niciodată, imaginea clubului care reprezintă oraşul riscând să aibă mult de suferit în cazul unui vot negativ astăzi”.

Din fericire, toţi cei 19 consilieri prezenţi la şedinţă au votat pentru trecerea proiectului, ceea ce l-a făcut pe Cezar Stoichiciu să spună că „am primit o adevărată gură de oxigen, pentru care le mulţumesc celor care au înţeles situaţia în care ne aflam”. Cu banii primiţi, se va plăti în această săptămână o parte din restanţe, urmând ca, până la sfârşitul acestei luni, să fie supus dezbaterii un nou proiect de rectificare graţie căruia clubul să îşi poată derula activitatea până la finalul anului.

„Este o rectificare de avarie, încât sportivii să îşi poată primi salariile restante şi să nu existe riscul ca ei să plece liberi de contract. Urmează să mai existe o rectificare, care să permită susţinerea activităţii până la finele anului”, a explicat consilierul municipal Constantin Popa, care este şi membru în comisia de buget-finanţe din Consiliul Local Ploieşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.