Totul pe dos: CSM Ploieşti – CSM Unirea Slobozia 19-24 (10-10)!

Disputat în această seară, în Sala Sporturilor Olimpia, meciul restant din etapa a IX-a a Ligii Naţionale de handbal feminin, dintre CSM Ploieşti şi CSM Unirea Slobozia, s-a încheiat cu o nedorită surpriză, oaspetele impunându-se cu 24-19 (10-10).

Aflate la cel mai slab joc din acest sezon, elevele lui Neven Hrupec nu au reuşit să-i dea de cap unei formaţii care a jucat simplu în atac, profitând de găurile din defensiva noastră, şi s-a apărat foarte bine, având şi un portar, Georgiana Stoleru, care a scos cam tot ce era de apărat. Fetele noastre au fost în control doar în debuturile de repriză, conducând în prima parte până la 4-3 şi, imediat după pauză, cu 13-11. De fiecare dată, însă, au urmat căderi aproape imposibil de înţeles, cel puţin dacă ţinem cont de diferenţa de valoare individuală dintre componentele celor două echipe. De la 4-3, Slobozia a întors la 4-8 şi doar un final furibund de repriză, cu trei goluri în 120 de secunde, dintre care două pe contraatac, a făcut ca tabela să indice egal la pauză: 10-10.

Cum spuneam, debutul părţii secunde a fost bun, la 13-11 fiind aşteptată doar desprinderea decisivă, numai că Victorina Bora a cerut un time-out care a întors iar lucrurile în favoarea echipei sale, patru goluri consecutive ale ialomiţencelor făcând, din nou, linişte în sală: 13-15 (minutul 43). Marina Dmitrovic a restabilit egalitatea cu două goluri rapide (45), dar au urmat numai ratări la poarta oaspetelor şi încă o serie de reuşite ale Unirii, cinci la număr. La 15-20 (52), doar un miracol mai putea schimba destinaţia celor trei puncte, mai ales la cum decurgeau ostilităţile. Iar diferenţa s-a păstrat până la final, tabela fixându-se la un 19-24 pe care nici cel mai pesimist spectator nu l-ar fi putut anticipa.

CSM Ploieşti se află pe locul 6 al clasamentului Ligii Naţionale, iar luni, de la ora 17.00, va primi în Sala Sporturilor Olimpia vizita vicecampioanei HCM Baia Mare.

 

CSM Ploieşti – CSM Unirea Slobozia 19-24 (10-10)

 

Sala: „Olimpia”, Ploieşti. Spectatori: 800.

CSM Ploieşti: Tatalovic – C. Preda (1 gol), Dmitrovic (7, 3 din „7 metri”), Tivadar (1, 1 din „7 metri”), Burtea-Shutska (1), N. Tudor (3), Farcău (4). Au mai jucat: A. Dumitru – Bozovic, Gavrilă, Vasilescu (1), Chiricuţă (1). Antrenor: Neven Hrupec.

CSM Unirea Slobozia: Stoleru – Toma (10 goluri, 7 din „7 metri”), Pavăl (4), Marchidanu, Băcăoanu, Enescu (4), Genkova (1). Au mai evoluat: M. Ion – Ilie (3), Ostase (2), Manoilă, Dragut. Antrenor: Victorina Bora.

Arbitri: Ionuţ Barbu şi Adrian Manafu (Bucureşti/Bucureşti).

Observator FRH: Nicolae Rusu (Constanţa).

 

Statisticile partidei

Lovituri „7 metri”: 5/1 ratată (Dmitrovic) – 8/1 ratată (Toma).

Eliminări „2 minute”: 4 (Dmitrovic, N. Tudor – 2, Gavrilă) – 6 (Pavăl, Toma, Băcăoanu, Ostase, Marchidanu, Ilie).

Leave a Reply

Your email address will not be published.