Marius Ionescu pregăteşte olimpiada la Siliştea Snagovului!

Devenit, recent, campion naţional de cros (pe 24 octombrie, cu prilejul concursului de la Craiova), maratonistul Marius Ionescu a făcut, astăzi, o vizită clubului nostru, prilej pentru a-l cunoaşte şi pe noul director al CSM Ploieşti, Cezar Stoichiciu. Întâlnirea a fost  favorizată şi de faptul că sportivul s-a „mutat” de la începutul acestei săptămâni la Siliştea Snagovului, acolo unde, până la sfârşitul anului, va beneficia de condiţiile puse la dispoziţie de baza de antrenament a Ministerului Tineretului şi Sportului pentru a parcurge prima parte a pregătirii participării la Jocurile Olimpice din 2016, de la Rio.

Pe perioada stagiului de la Snagov, Marius are planificate cel puţin două ieşiri la competiţii, ambele fiind planificate în cursul lunii noiembrie. Mai exact, în weekendu-l următor, el se va afla în Olanda, la Nijmegen, acolo unde a fost invitat pentru a participa la cursa „Şapte dealuri”, de 15 kilometri, dar şi pentru a fi „cobai” într-un experiment extrem de interesant: secția medicală a Universității din Nijmegen studiază în timpul cursei temperaturile atleților profesionișiti și amatori, pentru a compara diferențele ce apar între sportivii africani și cei europeni în privinţa modificărilor interne ale temperaturii corpului, modificări determinate de efortul depus.  Marius Ionescu va înghiţi o pilulă ce conţine un termometru şi un senzor de măsurare, iar temperatura îi va fi controlată înainte şi după încălzire, dar şi la finalul întrecerii.

Apoi, la numai o săptămână, sportivul clubului nostru va merge în Croaţia, pentru a participa la Campionatul Balcanic de Cros, ce va avea loc într-o localite de lângă Zagreb, pe 21 noiembrie. Întrecerea este criteriu de calificare şi la Campionatul European de Cros din Franţa, aşa că, în cazul în care performanţele echipei României vor fi bune, e posibil ca Marius să meargă, la jumătatea lunii decembrie, şi la competiţia din Hexagon.

El are conturat planul de pregătire şi pentru debutul anului 2016, în prima parte a lunii ianuarie urmând să participe la un concurs din Japonia, pentru ca, din 15 ianuarie, să meargă în Portugalia, pentru circa şase săptămâni de antrenamente.

Leave a Reply

Your email address will not be published.