Baschetul feminin ploieştean, la momentul debutului în Liga I

Phoenix 2 Galaţi – CSM Ploieşti, duminică, ora 14:00

 

Baschetbalistele de la CSM Ploieşti se află în faţa debutului în Liga I. Momentul mult aşteptat pentru fetele Loredanei Munteanu şi ale Corinei Savu se va petrece duminică, la malul Dunării, în compania formaţiei satelit a celor de la Phoenix Galaţi, una dintre echipele de top ale Ligii Naţionale.

Cu o medie de vârstă sub 18 ani, printre cele mai scăzute la nivelul eşalonului secund, dar, în acelaşi timp, cu ambiţii mari pentru acest sezon, echipa feminină de baschet a clubului nostru este pregătită să ia pulsul unei noi provocări. Bazându-se pe o generaţie talentată, cu rezultate frumoase în competiţiile destinate junioarelor, şi pe câteva fete care au făcut pasul la loturile naţionale – Ioana Ghizilă fiind exemplul cel mai elocvent în acest sens, staff-ul tehnic al echipei ploieştene priveşte cu încredere către noul sezon.

„Fetele au muncit mult pentru a ajunge aici, pentru a trăi emoţiile debutului în întrecerile destinate senioarelor. Chiar dacă multe dintre ele nu au împlinit încă 18 ani, au şansa de a prinde minute în Liga I şi de a acumula experienţă de la o vârstă fragedă, ceea ce contează enorm la acest nivel. Mergem la Galaţi să jucăm un baschet frumos în faţa unui adversar clar mai experimentat, cu baschetbaliste venite din Liga Naţională, dar fetele noastre sunt pregătite să lase o impresie bună încă de la primul joc”, a declarat antrenoarea Loredana Munteanu.

Fetele de la CSM Ploieşti fac parte din grupa B a fazei preliminare a Ligii I, alături de echipele satelit ale prim-divizionarelor Phoenix Galaţi, CSM Târgovişte, Rapid Bucureşti, CSU Braşov şi ACS Sfântu Gheorghe, precum şi de alte două formaţii de sine stătătoare, CS Politehnica-Naţional Iaşi şi ACS Tg. Secuiesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.