Baschetbaliştii ploieşteni vor să reînnoade şirul victoriilor, în „Olimpia”

CSM Ploieşti – Energia 2 Tg. Jiu, duminică, ora 11:00

 

Obligată să cedeze fotoliul de lider, în urma eşecului suferit pe terenul Ştiinţei Bucureşti, echipa masculină de baschet CSM Ploieşti revine, duminică, în faţa propriilor suporteri, într-un meci din cadrul etapei a 4-a a Ligii I. Jucătorii pregătiţi de Cornel Alecu vor întâlni vecina de clasament Energia 2 Tg. Jiu, într-o partidă pe care ploieştenii sunt obligaţi să o câştige pentru a nu scăpa urma liderului Ştiinţa.

Baschetbaliştii de la CSM Ploieşti au, la prima vedere, o misiune facilă în faţa echipei satelit a Energiei, formaţie cu o medie scăzută de vârstă, alcătuită, în mare, din jucători de la echipa sub 18 ani a clubului. Antrenaţi de Alexandru Gliga, fost component al primei echipe, între 2009-2014, gorjenii au strâns două victorii în primele trei etape, cu SCM U 2 Craiova şi Gaz Metan 2 Mediaş, şi împart poziţia secundă a seriei a 2-a cu CSM Ploieşti şi Rapid Bucureşti.

 

Ajutor din partea sibienilor

 

În condiţiile în care, etapa trecută, o altă echipă cu drept de promovare din această grupă, BC Miercurea Ciuc, a pierdut jocul cu formaţia satelit a celor de la CSU Sibiu, elevii lui Cornel Alecu sunt conştienţi că o victorie cu Energia le-ar contura şi mai mult aspiraţiile pentru sezonul în curs. Asta şi datorită faptului că, în runda din weekend, BC Miercurea Ciuc şi Rapid se întâlnesc, în meci direct, în judeţul Harghita, confruntarea anunţându-se drept una cvasi-decisivă pentru formaţia gazdă.

 

Programul etapei a IV-a:

 

BC Miercurea Ciuc – Rapid Bucureşti

CSU 2 Sibiu – Ştiinţa Bucureşti

Gaz Metan 2 Mediaş – SCM U 2 Craiova

CSM Ploieşti – Energia Tg. Jiu

 

Clasament

 

1. Ştiinţa Bucureşti (3-0) – 6 puncte

2. CSM Ploieşti (2-1) – 5 puncte

3. Energia 2 Tg. Jiu (2-1)– 5 puncte

4. Rapid Bucureşti (2-1) – 5 puncte

5. CSU 2 Sibiu (1-2) – 4 puncte

6. Gaz Metan 2 Mediaş (1-2) – 4 puncte

7. BC Miercurea Ciuc (1-2) – 4 puncte

8. SCM U 2 Craiova (0-3) – 3 puncte

Leave a Reply

Your email address will not be published.