Înfrângere în Capitală pentru baschetbaliștii de la CSM Ploiești

După două victorii consecutive în debutul sezonului, care i-au propulsat pe prima poziție în clasamentul seriei a 2-a, baschetbaliștii de la CSM Ploiești au suferit prima înfrângere, pe terenul Științei, la capătul unui joc care a scos la iveală și latura mai puțin frumoasă a sportului cu mingea la coș. Mai maturi și mai experimentați decât adversarii lor, jucătorii Științei au beneficiat și de unele decizii cel puțin ciudate ale arbitrilor, care nu au făcut nimic altceva decât să le netezească bucureștenilor drumul spre succes.

În „Arena de Baschet”, elevii lui Eugen Ilie au avut un start apăsat de meci și au pus primele 6 puncte pe tabelă, prin V. Ștefan și Căpușan. Replica ploieștenilor nu s-a lăsat însă mult așteptată și, după ce Neagoe a scos un fault antisportiv, Dogaru, pe pătrundere, în două rânduri, și Dumitrescu, de la distanță, au făcut ca tabelă să indice 15-13 (min 6).  Același Căpușan a ieșit la rampă la interior, pentru 20-13, dar apărarea tot mai agresivă a CSM-ului nu le-a mai oferit gazdelor șansa unor puncte ușoare. Dumitrescu, din nou din „downtown”, excelent găsit de Biasutti, a pus Știința sub presiune, astfel că, după zece minute, „alb-albaștrii” erau în grafic, la doar un singur punct în spatele adversarilor: 23-22.

La reluare, Eugen Ilie a preferat să-l odihnească pe Căpușan și să-l arunce în luptă pe masivul Gheorghe, pentru un plus de forță sub panouri. Mult mai disciplinați tactic, ploieștenii au găsit tot mai ușor drumul spre coș, combinația dintre Dumitrescu și Movileanu, în primă fază, urmată de reușita dintre trei adversari a lui Ene aducându-i  pe oaspeți la conducere, scor 26-28 (min 14). A fost momentul în care Căpușan a revenit pe parchet și a alimentat din nou ofensiva Științei, dar nici băieții lui Cornel Alecu nu au rămas datori, pentru un final de primă repriză desfășurat sub semnul echilibrului, scor 36-34.

Împinși de la spate și de unele decizii mai mult decât discutabile ale celor doi arbitri, care „au avut grijă” să-l aducă pe Ene în pragul eliminării (min 22), bucureștenii s-au distanțat la 45-36, după reușitele de la semidistanță, semnate de Gârbea și Căpușan. La acest scor, Cornel Alecu a ordonat apărare în zonă, nu înainte ca Dumitrescu (foto) să-și continue recitalul din spatele semicercului. Aruncat în luptă în locul lui Neagoe, Dumitru – unul dintre liderii echipei sub 18 ani, s-a evidențiat la recuperare sub propriul panou, dar jocul ploieștenilor avea de suferit pe faza de tranziție, iar tabela nu arăta deloc bine înaintea ultimului sfert: 60-47!

Bazându-se din nou pe o apărare în zonă, ploieștenii au încercat din răsputeri să revină, dar Căpușan a fost aproape imposibil de oprit. Fostul internațional român a înscris cu regularitate de sub coș, dar și de la linia de fault, și, chiar dacă Ene și Movileanu au încărcat la celălalt panou, din pasele lui Dogaru, Știința a evitat emoțiile unui final încins, pentru a-și adjudeca victoria.

Etapa viitoare, CSM Ploiești va juca în compania echipei satelit a celor de la Energia Tg. Jiu, meciul având șanse mari să fie „mutat” în deplasare, datorită faptului că și echipa sub 18 ani a clubului nostru va evolua, la sfârșitul săptămânii viitoare, pe terenul gorjenilor.

 

Știința București – CSM Ploiești 79-70 (36-34)

 

Scorul pe sferturi: 23-22, 13-12, 24-13, 19-23)

Știința București: Olaru (4 puncte), Gârbea (7, 1×3), Zarojanu (6, 1×3), V. Ștefan (23, 3×3), Căpușan (20). Au mai jucat: V. Mihai (3, 1×3), A. Gheorghe (4), M. Andrei (4), E. Panţuru (2), A. Vizitiu (6).

CSM Ploiești: Dogaru (4 puncte), Movileanu (12, 2×3), V. Dumitrescu (23, 4×3), Neagoe (4), Ene (16). Au mai evoluat: Biasutti (9 puncte), C. Dumitru, Ianuli (2), A. Crăciun.

Arbitri: Alexandra Dincă, Dragoș Nicolae.

Leave a Reply

Your email address will not be published.