Seria pozitivă, întreruptă la Târgu Jiu: Energia – CSM Ploieşti 27-22 (12-12)!

Seria de victorii a handbaliştilor de la CSM Ploieşti s-a întrerupt, în această seară, la Târgu Jiu, acolo unde băieţii noştri au cedat cu 27-22 (12-12) meciul cu Energia, contând pentru etapa a XI-a a Ligii Naţionale.

Elevii lui Ion Nicolae şi Dragoş Dobrescu au ţinut ritmul gazdelor până prin minutul 40, după care Energia s-a desprins decisiv în câştigătoare. Partida a fost echilibrată în prima parte, în care gorjenii au început mai bine conducând în debut cu 3-1, apoi cu 5-4 şi 6-5, după care ploieştenii au trecut în faţă, având, la un moment dat, şi două goluri avans: 8-10 (minutul 23). La pauză a fost egal, 12-12, apoi CSM-ul a condus în două rânduri, cu 13-12 şi 14-13, după care a început declinul. Cinci goluri ale gazdelor, faţă de doar unul ploieştean, au dus tabela la 18-15 şi, chiar dacă Dragoş Dobrescu a cerut time-out şi, imediat, elevii săi au înscris pentru 18-16, nu a urmat revirimentul dorit. Alte patru goluri ale Energiei au făcut 22-16 (minutul 51), diferenţa de şase goluri fiind imposibil de remontat până la final. Intrat pe teren în minutul 54, Marius Mihoci a înscris patru goluri consecutive, Alex Tărîţă şi Răzvan Farcaş au contribuit cu câte unul, dar şi gazdele au marcat în cinci rânduri pentru un scor final de 27-22.

„Am jucat bine în prima repriză, dar am ratat foarte multe situaţii de unu la unu şi aşa am intrat la pauză doar la egalitate. Din păcate, în minutul 13 l-am pierdut şi pe Szopka, portarul nostru accidentându-se după ce s-a tăiat într-o sârmă din poartă… Apoi, în repriza a doua, am continuat cu aceeaşi lipsă de concentrare la finalizare şi le-am permis adversarilor să se desprindă. Cred că în prima repriză puteam să ne desprindem şi să decidem meciul, dar ratările ne-au costat. Energia are echipă experimentată, care se mobilizează bine în meciurile pe teren propriu, plus că, la acest meci, a avut şi soluţii mai multe pe bancă în special la linia de 9 metri, unde ne-au lipsit Capotă şi Khaled”, spune directorul tehnic Ion Nicolae.

Tehnicienii CSM-ului i-au folosit, astăzi, pe: Szopka, Antonaru, M. Dumitru – Turcu (5 goluri), Dragnea (4), R. Farcaş (4), Mihoci (4), Tărîţă (2), Botezatu (1), Telepnev (1), Al. Farcaş (1), Rasic, Zamfir, Hoinaru şi Stăncioiu. Deşi a făcut deplasarea, nu a evoluat deloc interul Cosmin Capotă, care a rămas pe margine din cauza accidentării la mâna stângă suferită pe finalul partidei din etapa trecută, cu Dunărea Călăraşi.

Pentru handbalişti urmează o pauză competiţională până pe 15 noiembrie, când este programat meciul de pe teren propriu, din etapa a XII-a, cu CS HC Adrian Petrea Reşiţa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.