Băieţii fac show şi urcă pe 9: CSM Ploieşti – Dunărea Călăraşi 31-24 (16-6)!

Handbaliştii de la CSM Ploieşti au rămas pe creasta valului produs de cele două victorii consecutive din ultimele săptămâni şi au reuşit să o adauge şi pe a treia, astăzi, în faţa Dunării Călăraşi. A fost, din nou, un succes lejer realizat de elevii lui Ion Nicolae şi Dragoş Dobrescu în faţa propriilor suporteri, scor 31-24, lucrurile fiind clare încă de la pauză, când băieţii noştri conduceau deja cu 16-6.

Echilibrul a persistat doar în primele zece minute pentru că, de la 4-3, scorul s-a dus rapid la 8-4, iar Aihan Omer a fost obligat să solicite time-out. Şania a făcut 8-5, Capotă a marcat pentru 9-5, apoi Dragoş Dobrescu a cerut, şi el, timp de odihnă pentru a pregăti următoarele două minute, în care oaspeţii urmau să joace în inferioritate numerică, după eliminarea lui Sabin Ignat. Şi a făcut bine, pentru că au urmat nu două, ci 11 minute în care echipa nu a primit gol şi a înscris şase, ducând tabela spre un neverosimil 15-5, cu trei minute înainte de pauză. Călăraşiul a întrerupt „seceta” prin S. Ignat, dar repriza s-a încheiat spectaculos pentru CSM Ploieşti, Turcu înscriind cu o „torpilă” de la zece metri, pe un contraatac dus în ultimele secunde dinaintea sirenei.

Imediat după reluare s-a ajuns şi la un maxim de 11 goluri diferenţă, R. Farcaş marcând pentru 17-6, dar era clar că oaspeţii vor avea o răbufnire de orgoliu şi vor încerca să reintre în meci. Profitând şi de numeroasele eliminări din tabăra noastră (7 la număr în repriza a doua), Dunărea a redus treptat diferenţa şi a venit până la patru goluri (20-16, minutul 43), dar n-a putut mai mult. A urmat o nouă perioadă perfectă pentru ploieşteni, cu şase goluri marcate şi doar unul primit în opt minute de joc, iar, la 26-17 (minutul 51), meciul era jucat. S-a marcat mult în ultimele nouă minute, iar tabela s-a fixat, la final, la 31-24, aceeaşi diferenţă, de şapte goluri, consemnată şi la precedenta victorie din Sala „Olimpia”, 33-26 cu HC Vaslui.

Mai trebuie spus că, în ultimele minute, CSM a jucat fără Cosmin Capotă, care s-a accidentat la mâna stângă, dar, din fericire, s-a constatat în urma unei radiografii efectuate după meci că nu este ceva grav, şi Dorin Dragnea, trimis în tribună în minutul 51, după trei eliminări de 2 minute.

În urma succesului de astăzi, băieţii au făcut rocada cu adversarii lor, urcând pe poziţia a 9-a a clasamentului, şi aşteaptă cu optimism deplasarea de joi, de la Târgu-Jiu, care îi poate ţine, în cazul unei noi victorii, aproape de zona play-off Ligii Naţionale.

 

CSM Ploieşti – AHC Dunărea Călăraşi 31-24 (16-6)

 

Sala: „Olimpia”, Ploieşti. Spectatori: 1.000.

CSM Ploieşti: Szopka (5 intervenţii) – Tărîţă (6 goluri), Capotă (5), Rasic, R. Farcaş (4), Dragnea (5), Stăncioiu (2). Au mai jucat: Antonaru (4 intervenţii), M. Dumitru – Turcu (5 goluri), Telepnev, Botezatu, Zamfir, Al. Farcaş (3), Hoinaru (1). Director tehnic: Ion Nicolae. Antrenor principal: Dragoş Dobrescu.

Dunărea Călăraşi: Erhan – Gavriloaia, Şania (4 goluri), S. Ignat (3), Fl. Nicolae (1), Gurkovsky (1), Bulov (3). Au mai intrat: Brazhnyk, I. Andrei – Kumogorodsky (1 gol), M. Ignat (4, 4 din „7 metri”), Yuzhbabenko, Mateaş (2), Zacaciurin (1), Mitrea (3), Carali (1). Antrenor: Aihan Omer.

Arbitri: Constantin Din şi Sorin Dinu (Bucureşti).

Observator FRH: Ştefan Ciurea (Dolj).

 

Statisticile partidei

Lovituri „7 metri”: 1/1 ratată (Turcu) – 6/2 ratate (Gavriloaia, M. Ignat).

Eliminări „2 minute”: 8 (Dragnea – 3, Capotă, Stăncioiu, Botezatu, Rasic, Zamfir) – 7 (S.Ignat, Gavriloaia, Mateaş, Zacaciurin – 2, Şania, Yuzhbabenko).

Leave a Reply

Your email address will not be published.