Victorie cu mari emoţii, la debutul în Liga I!

Baschetbaliştii de la CSM Ploieşti au păşit cu dreptul în sezonul 2015-2016 al Ligii I. La primul meci în noua formulă, elevii lui Sorin Hartman au trecut cu 87-83, după prelungiri, de BC Miercurea Ciuc, o fostă prim-divizionară care şi-a vândut scump pielea în „Olimpia”.

Parcă în amintirea meciurilor pe muchie de cuţit ale giganţilor de la CSU Asesoft în EuroCup sau Liga Naţională, băieţii de la CSM Ploieşti au vrut să dovedească faptul că sunt capabili de jocuri cel puţin la fel de spectaculoase, în eşalonul secund. Într-o partidă în care au făcut naveta de la extaz la agonie şi viceversa, Dumitrescu şi compania au trecut la foto-finish linia de sosire, în faţa unui adversar disciplinat, arţăgos în defensivă şi care a profitat, de multe ori în atac, de plasamentul greşit al jucătorilor gazdă.

Aşa se explică faptul că de la 35-20 (min 14), după o ploaie de aruncări din spatele semicercului ale lui Movileanu, harghitenii au recuperat pas cu pas pe tabelă, ducându-şi la bun sfârşit cursa de urmărire la capătul celui de-al treilea sfert, scor 56-56. Văzând că ceva nu funcţionează în angrenajul echipei sale, care a găsit cu greu drumul spre coş după pauză, Sorin Hartman a încercat să acorde o mai mare atenţie jocului în defensivă. Din păcate, lucrurile nu au mers foarte bine nici cu spatele la coş, câtă vreme Deak-Szep şi Forreiter au dus scorul la 65-71, cu două minute rămase de final, în urma unor acţiuni care au făcut şah-mat apărarea gazdelor. Venit de pe bancă, juniorul Dumitru (16 ani) a înscris un coş din downtown care a oferit puls CSM-ului, iar Movileanu, la faza următoare de atac, a readus echilibrul pe tabelă: 71-71. După ce şi-au păstrat sângele rece la linia de fault, prin Dogaru şi Dumitrescu, pentru a forţa prelungirile, ploieştenii au dictat ritmul în overtime, când s-au aflat în permanenţă la conducere. Profitând de eliminările lui Deak-Szep şi Vita, autori a 30 de puncte în această partidă, şi concentrându-se, totodată, mai bine pe faza de apărare, gazdele şi-au adjudecat victoria, cu 87-83.

Un succes superb, care i-a ridicat în câteva rânduri în picioare pe cei circa 400 de spectatori din Sala „Olimpia” şi l-a bucurat pe noul director al CSM Ploieşti, Cezar Stoichiciu, prezent şi el la meci alături de managerul sportiv Cristian Nica. „A fost o partidă frumoasă, spectaculoasă, plină de dramatism şi, din fericire, încheiată cu bine de băieţii noştri. Mă bucur că echipa poate oferi un baschet de calitate şi că iubitorii baschetului pot vedea, iată, meciuri frumoase în Sala Sporturilor Olimpia. I-am felicitat pe băieţi şi sunt convins că evoluţiile lor vor creşte de la meci la meci”, a spus, după joc, directorul CSM Ploieşti, Cezar Stoichiciu.

La finalul săptămânii viitoare, CSM Ploieşti va primi replica echipei satelit a celor de la CSU Sibiu, în cadrul etapei a 2-a din Liga I.

 

CSM Ploieşti – BC Miercurea Ciuc 87-83 (42-33, 75-75)

 

Scorul pe sferturi: 20-13, 22-20, 14-23, 19-19/12-8

CSM Ploieşti: Movileanu (33 puncte), Dumitrescu (18), Biasutti (3), Ene (10), Dogaru (11), Neagoe (4), Dumitru (6), Ianuli (2), Crăciun. Antrenor: Sorin Hartman.

BC Miercurea Ciuc: Sinka (12), Elek (5), Vita (14), Lokodi (12), Forreiter (21), Hejas (2), Deak-Szep (16), Bârsan (1). Antrenor: Laszlofy Botond.

Arbitri: Şerban Raşoga şi Andrei Bădilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.