S-a întors roata: le-am luat un punct cu ultimul şut!

Handbalul este unul dintre sporturile în care, uneori, o remiză obţinută eroic, în ultima secundă, după o revenire spectaculoasă, poate bucura mai mult decât o victorie la scor realizată în mod previzibil. Li s-a întâmplat, în această după-amiază, fetelor pregătite de Neven Hrupec, care au egalat miraculos, dintr-un „9 metri” executat perfect de Marina Dmitrovic în ultima secundă, salvând un punct ce părea pierdut la un moment dat. A fost 31-31 cu HCM Roman, după 12-18 la pauză, egalul fiind cu atât mai preţios cu cât a venit la capătul unei partide în care prea puţine au mers în jocul fetelor noastre, în special în plan defensiv. Şi ar mai fi o observaţie de făcut: în sezonul trecut, pe 7 septembrie 2015, HCM Roman câştiga în Sala „Olimpia” cu 23-22 graţie unui gol marcat de Jasna Toskovic cu două secunde înainte de final, punctul acela „furat” de moldovence întorcându-se, iată, acum, în contul formaţiei noastre.

Debutul partidei de astăzi nu anunţa problemele care aveau să apară în jocul CSM-ului, în minutul 6 tabela indicând un 4-2 cât de cât liniştitor pentru ploieştence. S-a mers „cap la cap” până la 7-7 (minutul 12), după care ceva s-a rupt în evoluţia elevelor lui Neven Hrupec. Portarii n-au prins nimic, atacul a dat câteva rateuri, iar HCM Roman s-a desprins la 7-12, determinându-l pe tehnicianul croat să solicite time-out. Dar, în loc să scadă, diferenţa de pe tabelă a crescut până la 7 goluri – 10-17 şi 11-18 – chiar dacă Tatalovic a parat un „7 metri” al Irynei Glybko. A fost 12-18 la pauză, iar Neven Hrupec avea mult de lucru la vestiare, pentru a scoate, totuşi, ceva din meciul de astăzi.

Iar antrenorul trebuie să fi găsit cuvintele potrivite pentru a le mobiliza pe fete, pentru că, în primele şapte minute ale părţii secunde, s-a înregistrat un parţial de 6-2 pentru CSM Ploieşti, Farcău rezolvând superb trei situaţii în extrema stângă, iar Dmitrovic, Tudor şi Shutska adăugând câte o reuşită pentru un 18-19 ce a stârnit o sală „Olimpia” amuţită până atunci de „defilarea” oaspetelor. Elevele lui Florentin Pera şi-au revenit, însă „din pumni” şi au început din nou să câştige duelurile cu defensiva ploieşteană, reuşind să stea în faţă până la ultima fază a meciului. S-au dus, chiar, la patru goluri, 21-25 (minutul 45), dar Tivadar şi Dmitrovic au readus CSM-ul la un singur gol în spate, 24-25. În minutul 58, Iuganu a făcut 29-31, înscriind din „7 metri”, dar Neven Hrupec a riscat totul, scoţând portarul pentru a avea şapte jucătoare în atac. Bozovic a făcut 30-31, Florentin Pera a cerut time-out pe atacul elevelor sale când mai erau 30 de secunde de joc, dar romaşcanele n-au atacat poarta şi s-a fluierat „pasiv” cu 12 secunde înainte de final. Imediat, a urmat time-out pentru CSM şi un nou atac în superioritate numerică. Marina Dmitrovic a fost însă faultată la 8 metri de poarta adversă, s-a auzit sirena, aşa că nu mai era de executat decât lovitura de la „9 metri”. Iar golghetera echipei noastre şi-a încercat şansa, reuşind să găsească o breşă în zidul advers şi să o învingă pe Tymoshenkova cu un şut în vinclu, la colţul lung.

S-a terminat 31-31, remiza răsplătind cursa de urmărire reuşită de fetele noastre după pauză şi oferindu-le un punct avans în faţa Coronei Braşov, care s-a apropiat din nou de podiumul Ligii Naţionale. Urmează, sâmbătă, meciul de la Craiova, cu SCM-ul Simonei Gogârlă, programat la ora 14.00, apoi o pauză de trei săptămâni, până pe 17 octombrie, când fetele vor juca tot în deplasare, la „U” Cluj.

 

CSM Ploieşti – HCM Roman 31-31 (12-18)

 

Sala: „Olimpia”, Ploieşti. Spectatori: 1.000.

CSM Ploieşti: Tatalovic (3 intervenţii) – C. Preda, Dmitrovic (11 goluri, 2 din „7 metri”), Tivadar (3), Burtea Shutska (3), N. Tudor (4), Farcău (8). Au mai jucat: Şerban (3 intervenţii) – Bozovic (1), I. Dinu (1), Gavrilă, Chiricuţă. Antrenor: Neven Hrupec.

HCM Roman: Tymoshenkova – Chitacu, Stoleru (3 goluri), Toskovic (8), Druţu (3), Agrigoroaie (4), Iuganu (8, 4 din „7 metri”). Au mai evoluat: Pâslaru, Polocoşer – Glybko (5, 3 din „7 metri”), Ana Gherman, Tomescu. Antrenor: Florentin Pera.

Arbitri: Diana Florescu (Argeş) şi Anamaria Stoia (Bucureşti).

Observator FRH: Doru Stamatoiu (Râmnicu Vâlcea).

 

Statisticile partidei

Lovituri „7 metri”: 2/0 ratate – 9/2 ratate (Glybko).

Eliminări „2 minute”: 3 (Dmitrovic, I. Dinu, N. Tudor) – 4 (Tomescu, Ana Gherman, Chitacu, Toskovic).

Leave a Reply

Your email address will not be published.