Gimnastele de la CSM Ploieşti s-au întors cu 9 medalii de la Iaşi!

În perioada 18-20 septembrie, Sala Polivalentă din Iasi a găzduit două competiţii la nivel internaţional de gimnastică ritmică, "Iaşi Internaţional Trophy" (ediţia I – la individual) şi "Memorialul Gineta Stoenescu" (ediţia a XI-a – pentru ansambluri).

Turneul Internaţional „Iaşi Trophy” a fost deschis tuturor categoriilor de vârstă, de la micuţe gimnaste de 6 ani până la sportive trecute, deja, la categoria Senioare. Alături de sportivele clubului organizator, CSŞ Anghel Saligny Iaşi,  au mai participat sportive de la cluburile CSŞ „Triumf” şi CS „Pro Aktiv” Bucureşti, CSM Ploieşti, LPS Baia Mare şi CSS1 Constanţa, de la cluburi prestigioase din Ucraina (Kiev, Odessa şi Izmail), dar şi de la două cluburi din Chişinău, Moldova: „Olimpia” şi „Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport”.

Parteneri în organizarea acestui turneului internaţional de gimnastică ritmică au fost Fundaţia Sportului Ieşean din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi, Inspectoratul Şcolar Judetean Iaşi, Directia Judeţeana pentru Sport şi Tineret Iaşi, Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi, Colegiul Tehnic de Transporturi şi Constructii Iaşi, McDonald's, SC Brenntag.

Vineri, 18 septembrie, participantele s-au acomodat cu suprafaţa de concurs din arena ieşeană – prea joasă, din păcate, pentru competiţii de gimnastică ritmică de categorii mai mari, cum ar fi junioarele şi senioarele, iar sâmbătă şi duminică, începând de la ora 9.00, a avut loc turneul propriu-zis. Evenimentul face parte din Calendarul Naţional al Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, for reprezentat de d-ra Marinela Jipa, arbitru internaţional şi membru al Comitetului Executiv al FRGR.

Secţia de  Gimnastică Ritmică a Clubului Sportiv Municipal  Ploieşti  a  participat la două categorii, Prejunioare, cu Denisa Stoian (12 ani) şi Miruna Ciocîrlan (11 ani) şi Junioare, cu Cesima Nechifor (14 ani).

Gimnastele Clubului Sportiv Municipal au reprezentat cu cinste Ploieştiul, obţinând la finalul întrecerilor un total de nouă medalii – patru de aur, patru de argint şi una de bronz – după cum urmează:

– Denisa Stoian – Prejunioare n. 2003 – trei medalii de aur – la coardă, minge şi măciuci, şi una de argint – la cerc;

– Miruna Ciocîrlan – Prejunioare n. 2004 – o medalie de aur la minge şi una de argint la coardă;

– Cesima Nechifor – Junioare n. 2001 – două medalii de argint – la minge şi măciuci, şi una de bronz – la coardă.

Trofeul acestei competitii i-a fost oferit senioarei Alexandra Piscupescu, componentă a Lotului Naţional al României, în semn de recunoaştere şi apreciere a bogatei activităţi sportive internaţionale, încununate de succes. Alexandra Piscupescu s-a calificat, alături de Ana-Luiza Filiorianu, la Olympic Test Event (aprilie 2016, Rio de Janeiro), unde primele şase clasate vor completa efectivul gimnastelor de talie mondială ce participă la Jocurile Olimpice de Vară de la Rio, în luna august 2016.

Organizatorii le-au oferit gimnastelor câştigatoare medalii, diplome şi cadouri iar cluburilor participante – trofee aniversare, marcând, astfel, încheierea primei ediţii a turneului – una de succes, riguros organizată, cu un program bine alcătuit, care promite participarea, în viitor, a cât mai multor si mai valoroase gimnaste din lume.

Trebuie subliniat că, la baza succesului acestei competiţii stau doi oameni cu inimi gigantice, care îşi sacrifică viaţa pentru mai mult de două sute de sportivi ce activează la CSS Anghel Saligny Iaşi – prof. Constantin Radu şi fiica sa, prof. Cătălina Radu -, care, timp de trei zile, au stat în sală aproape 24 de ore din 24 pentru a asigura buna desfăşurare a evenimentului.

De asemenea, a stârnit emoţii în rândurile celor prezenţi un banner imens, cu rol de perete despărţitor între zona de antrenament şi cea oficială de concurs, pe care au fost ilustrate momente din istoria pe peste 50 de ani a secţiei de gimnastică ritmică de la Iaşi şi, în care, prof. Constantin Radu, dupa propria-i idee, nu a uitat să includă imagini ale tuturor cluburilor şi antrenorilor din România.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.