Mihaela Tivadar: „Îmi doresc să ne calificăm într-o cupă europeană!”

Venită în această vară de la CSM Bucureşti, formaţie cu care a devenit campioana României în sezonul trecut, Mihaela Tivadar s-a impus rapid şi a devenit căpitanul echipei noastre. După patru etape, în urma cărora CSM Ploieşti s-a instalat pe podiumul Ligii Naţionale feminine, noul lider al echipei îşi expune primele impresii şi anunţă obiectivul fetelor: calificarea într-o cupă europeană.

 

– Mihaela, trei victorii şi o înfrângere după patru meciuri. Cum apreciezi acest bilanţ?

Mihaela Tivadar: Păi, din câte ştiu eu, suntem pe locul al treilea al clasamentului, după HCM Baia Mare şi CSM Bucureşti, ceea ce, zic eu, este destul de bine. Am pierdut, din păcate, acel meci de la Zalău, în care cred că s-a făcut tot ce s-a putut la acel moment. La Zalău trebuie să joci la nivel maxim timp de 60 de minute pentru a câştiga, iar noi nu am reuşit acest lucru. Am revenit pe final şi cred că dacă ne trezeam mai devreme poate aveam o şansă să întoarcem rezultatul. Deşi nu sunt foarte sigură…

– Urmează două meciuri grele, la Corona Braşov şi cu HC Roman acasă…

Mihaela Tivadar: Da. Şi la Craiova, aş adăuga. Toate sunt dificile, pentru că sunt echipe bune, cu pretenţii în acest sezon. Nu mai avem voie să facem greşelile pe care le-am făcut cu Vâlcea, pentru că nu ştiu dacă ne vor permite să câştigăm. Ca să vorbesc despre primul meci, Corona este o formaţie foarte bună, cu jucătoare experimentate, care, în general, a făcut meciuri bune în acest campionat, din ce am văzut. Şi, să ştiţi că fie că întâlnim echipe care se bat pentru cupele europene, fie că le întâlnim pe cele de la retrogradare, e greu, pentru că toate luptă şi fac orice pentru a câştiga.

– Apropo de meciul cu Vâlcea, antrenorul Neven Hrupec nu a fost foarte mulţumit, la final, deşi aţi câştigat.

Mihaela Tivadar: Ştim şi a avut motive, pentru că ne-am grăbit prea mult în unele faze, ne-a luat valul şi am făcut prea multe greşeli. Au apărut probleme şi pentru că Marina Dmitrovic a ieşit repede eliminată, şi pentru că, la un moment dat, m-au luat pe mine om la om, dar important a fost că am câştigat, până la urmă. Sigur că toată lumea îşi doreşte ca victoriile să vină după evoluţii foarte bune, dar să nu se uite că suntem foarte multe jucătoare noi şi avem nevoie de timp pentru omogenizare.

– Cum decurge colaborarea cu antrenorul?

Mihaela Tivadar: Foarte bine. Se vede că este un tehnician cu experienţă, care a antrenat Podravka Koprivnica în Champions League şi ştie handbal.

– Dar staff-ul echipei cum ţi se pare?

Mihaela Tivadar: Păi, eu cred că este un staff aşa cum trebuie să existe la orice echipă cu pretenţii. Şi la CSM Bucureşti, cu care am ieşit campioană în sezonul trecut, aveam, la fel, antrenori principal, secund şi de portari, psiholog, medic, masor. Deja e un lucru normal în handbalul modern. Sigur, am fost şi pe la echipe la care lucrurile nu stăteau chiar aşa, dar handbalul a evoluat şi ai nevoie de un staff bine structurat.

– Cunoscând nivelul Ligii Naţionale feminine, unde crezi că se poate clasa CSM Ploieşti în acest sezon?

Mihaela Tivadar: Ce pot să vă spun este că eu îmi doresc să fim pe loc de calificare într-o cupă europeană, indiferent care va fi ea. Echipa are potenţial, de la meci la meci cred că vom juca mai bine şi, dacă vom fi toate sănătoase, cred cu tărie că vom fi între primele cinci-şase echipe ale Ligii Naţionale. De altfel, cu gândul acesta am şi venit la Ploieşti, să ne calificăm într-o cupă europeană.

– Cum ţi se pare atmosfera din Sala „Olimpia”?

Mihaela Tivadar: E loc de mai bine, aş putea spune. Ştiu că, anul trecut, lumea venea la baschet, deci iubeşte sportul, aşa că aşteptăm şi noi să fie cât mai mulţi spectatori în tribune şi să ne susţină. Din ce mi-au spus fetele, e mai bine decât în sezonul trecut şi sper ca, o dată cu rezultatele bune pe care le vom face, să-i convingem pe fani să fie alături de noi. Ştim că doar prin victorii reuşim să-i aducem în tribune.

– Mihaela, mulţumesc şi baftă în acest sezon!

Mihaela Tivadar: Şi eu vă mulţumesc şi vreau să-i asigur pe iubitorii handbalului din Ploieşti că vom face tot posibilul pentru a duce CSM-ul într-o cupă europeană!

Leave a Reply

Your email address will not be published.