Înapoi pe podium: CSM Ploieşti – HCM Râmnicu Vâlcea 32-28 (17-12)!

Elevele lui Neven Hrupec au închis etapa a IV-a a Ligii Naţionale şi au reuşit, după o victorie fără mari emoţii, 32-28 (17-12), cu HCM Râmnicu Vâlcea, să revină pe podiumul clasamentului, după „superputerile” HCM Baia Mare şi CSM Bucureşti. Cu excepţia primelor patru minute, fetele noastre au condus permanent pe tabelă, inclusiv la şapte goluri diferenţă şi, chiar dacă, la un moment dat, Vâlcea a venit chiar şi la un gol, nimeni din Sala „Olimpia” nu a trăit cu impresia că oaspetele ar putea „fura” vreun punct în această seară.

Debutul jocului a fost uşor surprinzător, HCM-ul ducându-se la 3-1 în condiţiile în care defensiva ploieşteană a fost cam visătoare şi nici Tatalovic nu a fost prea inspirată în poartă. În atac, în schimb, lucrurile au mers bine şi, imediat, CSM-ul a întors la 4-3 (minutul 6) şi s-a desprins treptat, până la 9-5 (minutul 15). Marina Dmitrovic fusese „motorul” echipei noastre, având deja şase goluri marcate, dar a venit minutul 17, în care a avut de executat cel de-al treilea „7 metri” din meci şi a tras direct în faţa portarului advers, Cristina Sântămărean. O execuţie nefericită, dar provocată şi de săritura goal-keeper-ului vâlcean, incidentul fiind tratat cu maximă exigenţă de bucureştenii Din şi Dinu, care i-au arătat direct cartonaşul roşu interului echipei noastre. Şi, cum N. Tudor şi I. Dinu erau, şi ele, pe margine, eliminate câte „2 minute”, formaţia noastră a evoluat, preţ de câteva secunde, în doar trei jucătoare de câmp, reuşind să primească un singur gol şi să obţină un „7 metri” pe care însă Tivadar l-a ratat. Vâlcea venise la 9-8, apoi a fost 10-9 (minutul 19), după care a urmat un final de repriză foarte bun al ploieştencelor, care s-au dus la 14-9 (25) şi au condus la pauză cu 17-12.

Imediat după reluare, Tivadar şi Farcău au făcut 19-12, impresia fiind că jocul e ca şi rezolvat, dar relaxarea din următoarele 20 de minute le-a permis oaspetelor să reintre în meci. Au venit la 19-15 (minutul 36) şi, apoi, la 21-19 şi 22-20 (42), trăind iluzia că pot produce surpriza la Ploieşti. Farcău, cu două goluri, şi M. Gavrilă au dus din nou CSM-ul la o diferenţă liniştitoare, 25-20, dar o nouă perioadă confuză în faza de atac a făcut ca Vâlcea să se apropie şi mai ameninţător pe tabelă, la un singur gol: 26-25 (minutul 51). Au fost momentele în care plusul de valoare şi de experienţă şi-au spus cuvântul, iar N. Tudor, Farcău şi C. Preda au desprins din nou echipa noastră la patru goluri, 29-25 (minutul 53), finalul fiind lipsit de prea mari emoţii. Fiecare echipă a mai înscris de câte trei ori şi, după 32-28, CSM Ploieşti s-a întors pe podiumul clasamentului Ligii Naţionale, postură din care poate aborda cu încredere dificilul meci programat vineri, de la ora 19.45, pe terenul Coronei Braşov.

 

CSM Ploieşti – HCM Râmnicu Vâlcea 32-28 (17-12)

 

Sala: „Olimpia”. Spectatori: 1.000.

CSM Ploieşti: Tatalovic (o intervenţie) – Vasilescu (2 goluri), Dmitrovic (6, 2 din „7 metri”), Tivadar (2), N. Tudor (3), I. Dinu, Farcău (8, 2 din „7 metri”). Au mai jucat: E. Şerban (9 intervenţii) – M. Gavrilă (1 gol), C. Preda (3), Burtea-Shutska (4), Bozovic (3), Chiricuţă. Antrenor: Neven Hrupec.

HCM Rm. Vâlcea: Băbeanu Smedescu – Simion (6 goluri), Adespii (5), Ani-Senocico (5, 1 din „7 metri”), Ilina (4), Campa (4), C. Manea (1). Au mai evoluat: Sântămărean – Cherăscu (2), Manda, Stoicănescu (1), Vălean, Craiu. Antrenor: Constantin Ştefan.

Arbitri: Constantin Din şi Dorin Dinu (ambii din Bucureşti).

Observator FRH: Iulian Enache (Braşov).

 

Statisticile partidei

Lovituri de la „7 metri”: 6/2 ratate (Dmitrovic, Tivadar) – 1/0ratate.

Eliminări „2 minute”: 5 (N. Tudor, I. Dinu, Tivadar, M. Gavrilă, C. Preda) – 4 (Ani-Senocico – 2, Adespii, Manda).

Cartonaş roşu: Dmitrovic (minutul 17).

Leave a Reply

Your email address will not be published.