Distracţie cu Iaşiul: CSM Ploieşti – CS Politehnica 38-24 (20-11)!

E gata! Handbaliştii de la CSM Ploieşti pot pune şampania la rece pentru a sărbători promovarea după ce au câştigat, astăzi, cu 38-24 (20-11), restanţa cu CS Politehnica Iaşi, contând pentru etapa a XXIV-a a Diviziei A! Elevii cuplului Ion Nicolae – Dragoş Dobrescu s-au distanţat la trei puncte de ocupanta poziţiei secunde a Seriei A, HC Argeş, şi, cum au şi un meci mai puţin disputat, dar şi avantaj la confruntările directe, accederea în Liga Naţională este doar o formalitate. Mai sunt patru etape de jucat, toate în luna mai, iar singurul meci dificil este cel de la Galaţi, cu CSU, după care vin trei jocuri cu formaţiile din subsolul clasamentului: CSU Târgovişte, Vicov Bucovina şi LPS Piatra Neamţ.

Partida de astăzi a adus faţă în faţă două echipe cu stări de spirit diferite: cea ploieşteană, decisă să facă pasul care duce spre 99% şansele de promovare, iar cea ieşeană – ieşită chiar şi din calculele pentru poziţia secundă, ce duce la baraj, venită la Ploieşti doar pentru a respecta calendarul competiţional. Aşa se explică şi startul meciului, pentru că, în minutul 6, era deja 5-0 pentru CSM, iar antrenorul Florin Spiridon cerea primul time-out al jocului. Şi-a trezit puţin elevii, dar n-avea ce să facă în faţa tăvălugului condus magistral de Macovei, care a înscris 8 goluri în primele 20 de minute, dintre care două după „aeriene” spectaculoase cu B. Năstase şi Turcu, punând pe tabelă o diferenţă confortabilă pentru gazde: 15-8. Până la pauză, Stăncioiu a marcat şi el după o „aeriană” cu Turcu, Budui a intrat, la rându-i, bine în meci reuşind o „dublă” şi, cum poarta fusese închisă de Marian Dumitru (10 intervenţii în 30 de minute!), s-a intrat la vestiare cu un scor neaşteptat de dur pentru oaspeţi: 20-11.

Repriza secundă a debutat la fel ca prima, CSM-ul înscriind de cinci ori la rând, iar moldovenii punctând abia în minutul 9, la 25-11. Diferenţa de pe tabelă s-a păstrat în marja de 13-14 goluri până la final, relaxarea din atacul echipei noastre, care a dus şi la câteva ratări în situaţii clare, fiind compensată de apariţia între buturi a lui Daniel Rotaru, care a făcut, şi el, un meci mare, adunând 12 intervenţii salvatoare în mai puţin de o repriză. Au fost şi 16 goluri între cele două formaţii (35-19, minutul 53 şi 37-21, minutul 57), dar, la final, tabela a indicat 38-24 în favoarea CSM-ului. O victorie frumoasă, după o evoluţie foarte bună a echipei în faţa uneia dintre grupările cu pretenţii din Seria A, care le-a adus jucătorilor şi o pauză de o săptămână înaintea ultimului asalt pentru asigurarea matematică a promovării.

 

CSM Ploieşti – CS Politehnica Iaşi 38-24 (20-11)

Sala: „Olimpia”. Spectatori: 200.

CSM Ploieşti: M. Dumitru (12 intervenţii) – Tărîţă (3 goluri), Maacovei (8), Turcu (4, 2 din „7 metri”), Zamfir (5), Hoinaru (4), B. Năstase. Au mai jucat: Rotaru (12 intervenţii) – D. Sava (2 goluri), G. Stăncioiu (2), Botezatu (3), Budui (5), Mihoci (2). Director tehnic: Ion Nicolae. Antrenor principal: Dragoş Dobrescu.

CS Politehnica: Torică – R. Dumitraş (1 gol), Dimofte (1), Dîl (4, 1 din „7 metri”), Czari (3), Al. Vulpe (1), Negru (4). Au mai evoluat: Pricop – Dumitrache (2), Evu (5, 1 din „7 metri”), Ed. Toma (2), Zaharia (1). Antrenor: Florin Spiridon.

Arbitri: Claudiu Gorina şi Florin Melencu (Dolj).

 

Statisticile partidei

Aruncări „7 metri”: 2/0 ratate – 3/1 ratată.

Eliminări „2 minute”: 5 (D. Sava, Zamfir, Budui, Botezatu, Hoinaru) – 4 (Dumitraş, Torică, Dîl, Evu).

Leave a Reply

Your email address will not be published.