Trei din trei pentru copiii şi juniorii de la CSM Ploieşti!

Weekend-ul care a trecut a fost unul perfect pentru echipele de handbal ale clubului nostru, cele două victorii obţinute de senioare şi seniori în Liga Naţională, respectiv Divizia A, fiind completate de trei turnee câştigate de echipele de juniori IV băieţi, minihandbal băieţi şi minihandbal fete.

Băieţii de la juniori IV au participat, sâmbătă şi duminică, sub comanda lui Bogdan Gherman, la „Cupa Primăverii”, o competiţie organizată de CSM Bucureşti în sala Sun Plaza, din Capitală. Au fost patru formaţii şi s-a jucat întâi sistem campionat, „fiecare cu fiecare”, după care ocupantele primelor două poziţii s-au întâlnit în finala turneului. CSM Ploieşti a pierdut cu 21-24 (5-10) partida de debut cu LPS Buzău, după care a câştigat cu 22-15 (8-5) meciul cu CSM Bucureşti şi cu 15-6 (8-6) confruntarea cu CS Blejoi. Ocupând poziţia secundă, elevii lui Bogdan Gherman au disputat finala cu LPS Buzău (care se impusese în toate cele trei meciuri din grupă) şi, după un meci dramatic, s-au impus la limită, scor 14-13, după ce, la pauză, scorul fusese egal, 5-5. În afara locului I, patru dintre jucătorii clubului nostru au câştigat şi premii individuale: Marian Pleşa – cel mai bun centru, Flaviu Mereu – cel mai bun inter stânga, Mihai Iorga – cel mai bun pivot şi Cătălin Costache – golgheterul competiţiei, cu 35 de reuşite.

Lotul folosit de Bogdan Gherman la turneul de la Bucureşti a fost următorul: David Mitrică, Fabian Oprea, Mihail Ion, Flaviu Mereu, Cristian Gheorghe, Andrei Anghelescu, Radu Luca, Mihai Iorga, Sebastian Dinu, Alexandru Ghiţă, Marian Pleşa, Gabriel Herghelegiu şi Cătălin Costache.

Echipa de minihandbal fete a participat, sâmbătă şi duminică, la Călăraşi, la faza pe euro-regiuni (zonă) a campionatului naţional, reuşind să câştige turneul la care au luat parte alte şapte formaţii. În grupe, elevele lui Robert Comendant au trecut de A. Kogălniceanu cu 19-0, de CS Danubius Călăraşi cu 23-5 şi de AS Perişoru cu 25-0, pentru ca, în finala competiţiei, să câştige cu 15-14 meciul cu Activ CSO Plopeni. Primele patru formaţii ale turneului s-au calificat pentru faza semifinală a campionatului naţional, statutul de câştigătoare a „zonei” oferind, însă, echipei noastre un avantaj la tragerea la sorţi a grupelor următoare.

Robert Comendant a mizat, la Călăraşi, pe un lot format din Andreea Floroiu, Ioana Manolache, Carla Profirescu, Mihaela Neagu, Maria Radu, Viorica Gheorghe, Elisa Lecuşteanu, Cornelia Podărescu, Ana Alexandru, Maria Niţă, Alessia Ghencea, Daria Grădişteanu, Nicola Jianu, Bianca Andrei şi Catinca Radu.

Tot în weekend, echipa de minihandbal băieţi a evoluat, la Brazi, în Grupa a 3-a a fazei pe euro-regiuni (zonă) a campionatului naţional, iar elevii  lui Gheorghe Puia au reuşit să câştige fără mari emoţii turneul. În grupe, ei au trecut cu 19-4 de AS Piticul Feteşti, cu 21-7 de HC Piteşti şi cu 17-10 de CSŞ Ploieşti, pentru ca, în finală, să se impună cu 15-8 în faţa celor de la Olimpic Mizil. Ca şi în cazul fetelor, băieţii s-au calificat pentru faza semifinală a campionatului naţional, urmând să primească, teoretic, adversari mai slabi datorită statutului de câştigători ai unei grupe de „zonă”.

Lotul folosit de Gheorghe Puia a fost următorul: Dragoş Stan, Denis Ştefan, Sebastian Davidoiu, Eric Moldoveanu, Bogdan Niculaie, Alexandru Ilie, Mihai Sârbu, Luca Cojan, Alex Constantinescu, George Manea, Mihai Matei, Sebastian Panţîru, Mihnea Matache, Mihai Stănescu, David Căldură şi David Ştefan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.