Atleţii de la CSM-CSŞ Ploieşti, patru titluri de campioni naţionali!

Sâmbătă şi duminică, sala de atletism din Complexul „Lia Manoliu” din Capitală a găzduit Finala Campionatului Naţional pentru copii categoriile 1, 2 şi 3, la care au luat parte peste 900 de sportivi din toată ţara, printre care şi micii atleţi de la CSM-CSŞ Ploieşti, pregătiţi de Augustin Iancu (coordonator), Maria Andrei şi Florin Andrei. Sportivii noştri au avut evoluţii foarte bune, astfel că, la sfârşitul celor două zile de concurs, au reuşit să adune nu mai puţin de zece medalii: patru de aur, patru de argint şi două de bronz.

În prima zi, au intrat în competiţie copiii de la categoria 1, iar CSM-CSŞ Ploieşti a obţinut trei medalii: una de aur şi două de argint. Cel mai bun rezultat a fost realizat de Rebecca Andrei, eleva profesoarei Maria Andrei reuşind să obţină medalia de aur şi să devină campioană a României în proba de 200 metri cu timpul de 27.25 secunde. Tot Rebecca Andrei a luat o a doua medalie, de data aceasta de argint, în proba de 800 metri, cu timpul de 2.25.44 minute, după o cursă în care a condus până aproape de finiş. Din păcate, sportiva noastră a concurat în condiţii speciale la această competiţie, ea acuzând o stare gripală în preziua întrecerii. Cea de-a treia medalie cucerită în prima zi a revenit ştafetei 4×1 tur băieţi, care, în componenţa Andrei Florea, David Gudi, Andrei Patrichi, Andrei Niculiţă, a reuşit, cu timpul de 1.48.39 minute, să intre în posesia medaliilor de argint, fiind la doar 35 de sutimi de secundă de cele de aur. În apropierea podiumului la categoria 1 s-au mai aflat Nicoleta Neagu (locul 5 la 800 metri) şi ştafeta 4x1tur fete (locul 5, în componenţa Dariana Mototolea, Nicoleta Neagu, Alexandra Teodoru, Raluca Baicu). Trebuie precizat că aceste performanţe se datorează într-o oarecare măsură, în cazul câtorva sportivi care învaţă la Şcoala Grigore Moisil, şi conducerii acestei unităţi de învăţământ – director prof. Anda Marcu şi prof. de educaţie fizică Alexandru Balamace

Duminică dimineaţă au intrat în concurs copii de la categoria a 2-a, iar CSM-CSŞ Ploieşti a obţinut alte trei medalii: una de aur şi două de bronz.

Primul medaliat a fost elevul profesoarei Maria Andrei, Radu Prajea, care a câştigat medalia de bronz în proba de 600 metri, cu timpul de 1.50.67 minute. Tot bronz a cucerit şi Teodora Iancu, eleva antrenorului coordonator al secţiei, Augustin Iancu, reuşind să urce pe ultima treaptă a podiumului în proba de săritura în înălţime, cu 1.34 metri. Reuniunea copiilor 2 s-a încheiat perfect pentru clubul nostru, ştafeta 4×100 metri băieţi pregătită de Maria Andrei şi Florin Andrei, în componenţa Radu Prajea, Teodor Marin, Alexandru Blănaru şi Darius Comănescu, reuşind cu timpul de 59.08 secunde să câştige medalia de aur şi să intre în posesia titlului de campioană ai României. La această categorie de vârstă s-au mai remarcat Alexandru Blănaru (locul 4 la 200 metri), Darius Cornescu (locul 6 la 50 metri), ştafeta numărul  2 la 4×100 metri (locul 6 în componenţa David Marinescu, Andrei Blănaru, Gabriel Oprescu şi Alexandru Dobre), Teodor Marin (locul 7 la 200 metri) şi Denisa Dumitru (locul 9 la 200 metri).

Duminică după-amiază a avut loc reuniunea rezervată copiilor de la categoria a 3-a, iar sportivii noştri au adunat alte patru medalii: două de aur şi două de argint. Campioni ai României au devenit Mara Mocanu şi Matei Mihăilescu, ambii în proba de 200 metri, cu timpii de 32.99 secunde, respectiv 32.19 secunde. Medaliile de argint au fost câştigate de cele două ştafete care au concurat la 4×50 metri: fetele, în formula Daiana Cîrjan, Raluca Cristea, Briana Paraschiv, Mara Mocanu, au avut timpul de 36.61 secunde, iar băieţii, în componenţa Teodor Stoica, Adrian Neagu, David Prajea, Matei Mihăilescu, au încheiat cursa după 34.52 secunde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.