Reduta Zalăului, imposibil de cucerit

Elevele lui Goran Kurtes nu au reuşit să surprindă Zalăul lui Gheorghe Tadici şi au pierdut în această seară, scor 20-22 (13-12), partida susţinută în faţa echipei fostului selecţioner. Fetele noastre au condus jocul până în minutul 35, moment din care câteva neatenţii în special în faza de atac le-au permis gazdelor să întoarcă rezultatul şi să facă inutilă orice tentativă ale ploieştencelor de a reveni în meci. Mai ales că, din minutul 48, au curs şi eliminările din tabăra noastră, şase minute aproape legate jucate în inferioritate contând extrem de mult în economia jocului.

Montate pentru a obţine un rezultat bun, ce ar fi contat enorm în lupta pentru play-off chiar în faţa unui adversar direct, jucătoarele de la CSM Ploieşti au început perfect partida de la Zalău, înscriind de două ori prin Oana Ionescu şi reuşind să-şi păstreze poarta imaculată, Elena Şerban adunând rapid două intervenţii salvatoare, dar având şi noroc la şutul în bară, din „7 metri”, expediat de Claudia Constantinescu. Aceeaşi jucătoare a Zalăului avea să înscrie primul gol al gazdelor în minutul 7, iar după 1-3 şi 2-4, au urmat trei reuşite consecutive ale elevelor lui Tadici şi tabela indica 5-4. CSM-ul a revenit la conducere – 7-8, 8-9 – s-a desprins şi la două goluri, 9-11, dar a intrat la pauză cu un singur gol avans, 12-13.

După reluare, Ploieştiul a mai condus o singură dată, cu 14-13, după care a încasat prima eliminare de „2 minute”, la Cătălina Preda, iar Zalăul a profitat cu trei goluri consecutive. Şi a început o cursă de urmărire care a însemnat un avans de 2-3 goluri pentru gazde şi eforturi făcute de CSM pentru a forţa măcar remiza, cursa fiind presărată şi cu decizii controversate ale arbitrilor, care le-au eliminat pe rând, extrem de uşor, pe Sheiko (49 – pentru întârzierea reluării jocului, deşi, iniţial, fusese faultată), Dincu (52) şi Vlaskalic (55 – pentru proteste după un fault evident comis asupra sa, dar nesancţionat). Chiar şi aşa, fetele noastre s-au apărat senzaţional şi au ieşit acceptabil după seria de eliminări, scorul urcând de la 19-17 doar la 21-18 (minutul 57). Alla Sheiko, din „7 metri” şi, apoi, cu un şut plasat de la 9 metri, a readus suspansul (21-20), determinându-l pe Tadici să ceară time-out cu 95 de secunde înainte de final.

Chiar dacă elevele lui Kurtes s-au apărat foarte bine, gazdele au avut noroc la următorul atac, şutul Roxanei Rob fiind uşor deviat şi păcălind-o pe Elena Şerban. La 22-20, Daciana Balaban a obţinut o liminare la Trif, dar şutul Anei Toth, de la 9 metri, a fost respins de Cheţa, astfel că ultimele secunde nu au mai contat şi Zalăul a rămas cu toate cele trei puncte, ducându-se la 7 „lungimi” de CSM Ploieşti.

Fetele noastre rămân pe poziţia a 8-a a clasamentului şi după această etapă şi se pregătesc de un nou meci foarte important pentru play-off, cu CSM Unirea Slobozia, programat duminică, de la ora 12.00, în Sala Sporturilor Olimpia.

 

HC Zalău – CSM Ploieşti 22-20 (12-13)

Sala: Zalău. Spectatori: 400.

HC Zalău: Cheţa, Inculeţ – Cl. Constantinescu (8 goluri), Rob (6, 5 din „7 metri”), R. Puiu (3), Bardac (3), Trif (2), Ciuciulete, Pintea, Ciunt. Antrenor: Gheorghe Tadici.

CSM Ploieşti: E. Şerban (9 intervenţii), A. Ifrim (4 intervenţii) – Sheiko (6 goluri, 1 din „7 metri”), Toth (3), O. Ionescu (3), Chiricuţă (3, 2 din „7 metri”), Shutska (2), Vlaskalic (1), Balaban (1), I. Dinu (1), Dincu, M. Roman, Ana Gherman, C. Preda. Antrenor: Goran Kurtes.

Arbitri: Radu Iliescu şi Doru Pascu Manea (Bucureşti).

Observator FRH: Ioan Chira (Maramureş).

 

Statisticile partidei

Aruncări „7 metri”: 7/2 ratate (Cl. Constantinescu, Rob) – 4/1 ratată (Chiricuţă).

Eliminări „2 minute”: 3 (Cl. Constantinescu, Pintea, Trif) – 4 (C. Preda, Sheiko, Dincu, Vlaskalic).

Leave a Reply

Your email address will not be published.