Ce dulce e gustul răzbunării!

Handbalistele de la CSM Ploieşti au deschis în mod spectaculos etapa a XIX-a a Ligii Naţionale, câştigând de o manieră categorică, scor 34-27 (13-10), partida cu una dintre reprezentantele României în cupele europene, HC Dunărea Brăila. A fost, din punct de vedere statistic, meciul superlativelor pentru fetele noastre, atât ca echipă, reuşind cel mai mare număr de goluri marcate într-un meci în acest sezon (precedentul record era de 31, în jocul de acasă cu „U” Alexandrion Cluj-Napoca), cât şi individual, remarcatele fiind portarul Elena Şerban, cu 15 intervenţii reuşite, interul stânga Ana Toth, cu 9 goluri marcate, conducătorul de joc Daciana Balaban, la cea mai bună evoluţie a sezonului, cu 3 goluri şi 3 pase decisive spectaculoase, ori Andreea Chiricuţă, cu numărul maxim de aruncări de la „7 metri” transformate de ea în această ediţie de campionat. Toată echipa a făcut, însă, un meci mare, poate şi pentru a răzbuna acela 20-34 din tur, greu de uitat chiar şi la câteva luni distanţă.

Partida a început perfect pentru CSM, care a condus cu 4-1 în minutul 5, dar experienţa oaspetelor le-a ajutat să vină la un singur gol, Horjea şi, apoi, Ada Moldovan înscriind pentru 4-3, respectiv 5-4. Alla Sheiko şi Oana Ionescu au făcut 7-4, apoi, după câteva atacuri confuze de ambele părţi, Goran Kurtes a cerut primul time-out, pentru a pune ordine în jocul echipei sale. Iar Toth a făcut 8-4, Perianu, apoi Sheiko, au dus scorul la 9-5 (minutul 16), după care a urmat un „black-out” al ploieştencelor, cu un parţial de 0-5 ce a întors tabela în favoarea vizitatoarelor. După opt minute de „secetă”, cu două aruncări de la „7 metri” ratate, CSM-ul a înscris din nou, prin Oana Ionescu, iar finalul primei părţi a fost perfect, cu alte trei goluri marcate şi niciunul primit, „vinovată” pentru ineficienţa brăilencelor fiind şi Elena Şerban, care le-a închis poarta în ultimele şase minute ale reprizei.

După pauză, jocul fetelor noastre a crescut de la un minut la altul, în special în ofensivă ieşindu-le aproape toate schemele, dovadă cele 21 de goluri marcate în 30 de minute, mai multe decât în alte partide întregi. După zece minute, lucrurile erau clare, un 8-3 ce a dus scorul la 21-13 punând capăt oricăror îndoieli legate de numele învingătoarei. Ana Toth a făcut spectacol cu aruncări din toate poziţiile, Vlaskalic a ieşit, şi ea, la rampă cu trei goluri, iar Daciana Balaban şi-a făcut numărul, la pasele împrumutate parcă din baschetul de peste Ocean adăugând trei goluri care mai de care mai frumos. Ifrim, cu un „7 metri” parat şi Şerban, cu opt intervenţii salvatoare s-au completat perfect între buturi, Chiricuţă n-a ratat cele două lovituri de penalitate pe care le-a executat, Shutska şi-a adăugat şi ea două reuşite în cont, aşa că Dunărea s-a ales cu moralul şifonat înaintea dublei confruntări cu Issy Paris, de sâmbătă şi duminică. Diferenţa maximă a fost de zece goluri (30-20 şi 34-24), dar relaxarea ploieştencelor din final, în care s-a încercat şi o „aeriană”, ratată însă de Chiricuţă, le-a permit brăilencelor să încheie la doar şapte goluri în urma CSM-ului un meci în care au fost depăşite la toate capitolele.

În urma acestei victorii, CSM Ploieşti a urcat din nou pe locul a 8-lea al clasamentului, ultimul care duce în play-off, şi aşteaptă deznodământul partidei Neptun Constanţa – HCM Râmnicu Vâlcea pentru a vedea dacă trupa lui Dumitru Muşi poate câştiga pentru a face din nou rocada. Următoarea partidă a fetelor este programată la Zalău, la sfârşitul săptămânii viitoare.

 

Declaraţie Ana Toth:

„Am pregătit foarte bine acest meci, pentru că am studiat atent adversarul şi am ştiut fiecare ce avem de făcut pentru a câştiga. Am ascultat sfaturile antrenorilor şi asta a contat foarte mult. A fost cel mai bun meci al meu de la venirea la Ploieşti şi sper ca acum, după ce m-am descătuşat, să pot ajuta echipa mai mult şi să-i fac fericiţi pe suporterii care vin la meciuri. A fost o partidă perfectă pentru noi… am avut parte şi de un moment emoţionant înaintea jocului, a fost foarte frumos”.

 

CSM Ploieşti – HC Dunărea Brăila 34-27 (13-10)

Sala: „Olimpia”, Ploieşti. Spectatori: 600.

CSM Ploieşti: E. Şerban (15 intervenţii), A. Ifrim (1) – Toth (9 goluri), O. Ionescu (4), Chiricuţă (4, 4 din „7 metri”), A. Dincu (3), Vlaskalic (3), Shutska (3), Balaban (3), Sheiko (2), Ana Gherman (2), I. Dinu (1), M. Roman, C. Preda, Ad. Vasilescu. Antrenor: Goran Kurtes.

HC Dunărea: G. Dobre, L. Stan, E. Voicu – Perianu (8 goluri), Horjea (7), A. Moldovan (6, 2 din „7 metri”), Farcău (4), Brot (1), Czeczi (1), R. Irimia, Marchidanu, Ganichkina, C. Gheorghe, Eşanu, N. Safta. Antrenor: Alexandrina Soare.

Arbitri: Anton Drăgănescu şi Adrian Eremia (Târgu Jiu).

Observator FRH: Radu Vlăduţ (Bacău).

 

Statisticile partidei

Aruncări „7 metri”: 6/2 ratate (Chiricuţă, Sheiko) – 3/1 ratată (A. Moldovan).

Eliminări „2 minute”: 3 (Ana Gherman, Toth, Balaban) – 1 (A. Moldovan).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.