Andreea Fierar, locul 8 la International „Finstral Trophy”

Patinatoarea clubului nostru, Andreea Fierar (16 ani), a încheiat Training Camp-ul de la Collalbo, Italia, participând la cea de-a XXXIII-a ediţie a International „Finstral Trophy” (24-25 ianuarie), întrecere rezervată juniorilor, dar structurată pe categorii de vârstă, ceea ce nu s-a întâmplat în cazul Cupei Mondiale desfăşurate recent, la care nu s-a făcut diferenţieri din acest punct de vedere.

Au participat, în total, 48 de sportive, iar Andreea Fierar a avut evoluţii bune la categoria ei de vârstă, încheind cele patru probe pe poziţiile 12 (500 metri), 10 (1.000 metri şi 1.500 metri) şi 2 (3.000). De altfel, proba ei preferată este cea de 3.000 de metri, prestaţia foarte bună venind şi ca o revanşă după ghinionul avut cu prilejul Cupei Mondiale, când a fost descalificată chiar în această cursă de fond, din cauza depăşirii limitelor culoarului. Andreea Fierar a venit pe locul al doilea, întrecând fără probleme multe sportive care au barem de participare la Campionatele Mondiale rezervate juniorilor, regretul antrenorului Marius Băcilă fiind că eleva sa nu a avut şansa de a concura pe o pistă rapidă atunci când a fost prezentă în concursuri ce au contat pentru realizarea baremului de „mondiale”. Totuşi, nu este timpul pierdut, Andreea urmând să beneficieze de alte câteva şanse până la sfârşitul acestui sezon pentru a îndeplini baremul care să-i asigure participarea la Campionatele Mondiale.

În urma performanţelor realizate în cele patru probe, Andreea Fierar a ocupat în clasamentul general locul al 8-lea la junioare B. Din Italia, sportiva a mers direct la Inzell (Germania), unde îşi continuă pregătirea pentru participarea la Finala Campionatului Național de Copii şi Juniori pe Probe și Poliatlon, Ediţia 2015, programată în perioada 13-15 februarie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.