Trei puncte şi ceva golaveraj

Handbaliştii de la CSM Ploieşti au respectat calculele hârtiei şi s-au impus fără emoţii în deplasarea de astăzi, de la Târgovişte, în faţa modestei CSU: 45-21 (22-8). Directorul tehnic Ion Nicolae şi antrenorul principal Dragoş Dobrescu au mizat, aşa cum au anunţat, pe jucătorii care au evoluat mai puţin în prima parte a sezonului, trei dintre aceştia, Botezatu (10 goluri), D. Sava (10 – foto) şi Năstase (7) profitând şi reuşind să înscrie împreună mai mult decât toţi adversarii. Interesant este că dâmboviţenii au reuşit să conducă o dată pe tabela de marcaj, cu 1-0, după care ploieştenii au turat motoarele şi s-au desprins pas cu pas: 5-2, 8-3, 11-4, 13-6 şi, după un „parţial” de 8-1, 21-7 cu puţin înainte de pauză.

„A fost un joc fără emoţii, aşa cum ne aşteptam, şi suntem mulţumiţi că le-am putut da credit şi celor care nu au jucat aşa mult în etapele anterioare. Chiar dacă n-am forţat, pentru că puteam marca 50-60 de goluri fără probleme, diferenţa a fost clară, iar băieţii au făcut un bun antrenament cu acest prilej”, spune Ion Nicolae. Tehnicienii CSM-ului au început meciul cu formula M. Dumitru – Botezatu (10), Turcu (2), Cârstea (3), D. Sava (10), Hoinaru (2), Năstase (7), apelând, pe parcurs, şi la Rotaru – Pâslaru (3), Hodorogea (4), Zamfir (1), Roman (1), Mihoci (1) şi Stăncioiu (1). Nu au jucat deloc conducătorul de joc Andrei Macovei, care a acuzat o contractură musculară la gamba piciorului stâng şi va fi menajat în acest final de tur pentru a fi apt la reluarea pregătirilor, în 2015, şi extrema dreaptă Alexandru Budui, accidentat la glezna piciorului stâng.

Cu 33 de puncte din 11 partide, CSM Ploieşti continuă să conducă în clasamentul Seriei A a Diviziei A, tripleta CSU Galaţi – Politehnica Iaşi – HC Argeş Piteşti fiind la trei puncte în spate, dar cu un meci în plus disputat. Urmează, sâmbăta viitoare, de la ora 11.00, meciul de pe teren propriu cu ultima clasată, Vicov Bucovina, apoi, miercuri, 17 decembrie, de la ora 16.30, în devans, partida din deplasare cu LPS Piatra Neamţ, din ultima etapă a turului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.