Încă o redută cucerită: CSM Focşani – CSM Ploieşti 24-26!

Handbaliştii de la CSM Ploieşti şi-au continuat, aseară, seria de victorii din acest sezon reuşind să se impună cu 26-24 (13-10) pe terenul celor de la CSM Focşani 2007, într-un meci contând pentru etapa a XI-a a Diviziei A, Seria A. Aşa cum era de aşteptat, având în faţă o formaţie care înregistrase doar două înfrângeri în acest sezon, una acasă, cu CSU Galaţi, 20-21, şi alta în deplasare, la Piteşti, 21-24, ploieştenii au avut un joc greu, pe care l-au rezolvat, până la urmă, datorită valorii şi experienţei superioare, câteva momente cheie ale partidei fiind speculate de Roman şi colegii lui.

Prima repriză a stat sub semnul echilibrului până aproape de final, gazdele oferind o replică bună şi reuşind, chiar, să conducă, la un moment dat, cu 9-7. A fost scorul la care au venit patru goluri consecutive ale băieţilor noştri şi, după 9-11, diferenţa a crescut la trei goluri până la pauză (10-13). În partea secundă, CSM Ploieşti a gestionat bine avantajul şi a ţinut Focşaniul la minim două goluri distanţă, pentru ca, spre final, să „sprinteze” decisiv spre victorie, conducând cu 25-20 (minutul 52) şi 26-21 (minutul 56). Ultimele minute au fost jucate însă în inferioritate numerică, arbitrii nemţeni Ionuţ Ifrim şi Ovidiu Ilisei lăsând impresia că preferă un final mai strâns, iar gazdele au reuşit să încheie onorabil disputa, înscriind în trei rânduri pentru un 24-26 ce reflectă, totuşi, corect, diferenţa dintre cele două formaţii.

„A fost un meci greu, cum ne aşteptam, de altfel, pentru că Focşaniul are o echipă bună, care se agaţă cu orice mijloace de adversar. Am avut şi o problemă cu Turcu, care s-a tăiat în dimineaţa meciului la mâna stângă, într-un pahar, şi de aceea l-am folosit mai puţin, dar, una peste alta, echipa a reuşit un joc bun şi s-a impus pe un teren dificil, de unde nu este uşor să iei puncte. E o victorie importantă, care ne păstrează linia de clasament intactă şi ne dă un moral bun în perspectiva derbiului de sâmbătă, cu CSU Galaţi”, spune directorul tehnic Ion Nicolae.

Tehnicienii ploieşteni au început partida cu formula M. Dumitru – Budui (6 goluri), Macovei (1), Roman (4), Sava, Zamfir (1), Stăncioiu (5), apelând, pe parcurs, şi la Rotaru – Hoinaru (6), Turcu (3), Mihoci, Botezatu, Cârstea şi Năstase.

În urma succesului de aseară, CSM Ploieşti a ajuns la 9 victorii în tot atâtea partide disputate în acest sezon, situându-se pe poziţia a treia a clasamentului Seriei A, la egalitate de puncte cu primele două clasate, CSU Galaţi şi Politehnica Iaşi, dar cu golaveraj inferior şi cu unul, respectiv două meciuri mai puţin jucate. Sâmbătă, de la ora 11.00, urmează derbiul cu CSU Galaţi, din Sala „Olimpia”, o nouă victorie fiind echivalentă cu urcarea pe prima poziţie a clasamentului, în condiţiile în care a doua clasată, Politehnica Iaşi, va sta.

Foto: www.csmfocsani2007.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.