Zece sportive selectate în cadrul proiectului „Eleganţă, sport şi performanţă prin gimnastica ritmică”

A doua faza a proiectului Pierre de Coubertin, finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi derulat de Federaţia Română de Gimnastică Ritmică sub numele „Eleganţă, sport şi performanţă prin gimnastica ritmică”, a avut loc, la sfârşitul săptămânii trecute, la Sala „Concordia” din Chiajna.

Clubul Sportiv Municipal Ploieşti a selecţionat şi a avut în pregătire, în prima fază, un număr de 50 de gimnaste care s-au pregătit, timp de trei săptămâni, la Sala „Leonard Doroftei” din Ploieşti sub îndrumarea antrenoarei Simona Puiu, a coregrafei Tatiana Dor şi a resposabilului în teritoriu cu acest proiect, Liliana Băescu.

Cele 50 de fetiţe au susţinut, apoi, câteva zile la rând, testele unitare de selecţie pentru începătoare, iar în urma centralizării rezultatelor au fost selecţionate primele zece: Şerban Giulia (născută în 2007), Tudorache Sorina, Chirilă Delia, Boboc Rebecca, Mihai Bianca (2008) şi Nuţă Antonia, Tudosie Andreea, Stan Miruna, Marcu Karina şi Popescu Eva (2009).

Reprezentantele CSM Ploieşti au întâlnit echipele de la Bucureşti – Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport, şi Constanţa – Clubul Sportiv Şcolar nr. 1,  micuţele aspirante la statutul de gimnaste de performanţă fiind atent îndrumate de expertul tehnic al Federaţiei, Ştefania Chiriac.

Celelalte trei centre participante în acest proiect: CSM Arad, LPS Baia-Mare şi CSS Iaşi se vor întâlni şi ele pentru a derula cea de a doua fază a acestui proiect, Federaţia alegând această variantă de pregătire separată din cauza imposibilităţii de a efectua antrenamente de pregatire cu 60 de gimnaste… La încheierea acestui stagiu, toate gimnastele au primit medalii, diplome şi echipament sportiv din partea Federaţiei de Gimnastică Ritmică, prin secretarul Gabriel Dima.

Oraşul nostru, prin clubul CSM Ploieşti, este unul dintre centrele zonale din România care se ocupă de acest proiect, ce are ca scop descoperirea unor tinere talente pentru gimnastica ritmică.

Leave a Reply

Your email address will not be published.