Rotaru le-a închis poarta, Turcu şi Hoinaru le-au ciuruit-o!

Handbaliştii pregătiţi de directorul tehnic Ion Nicolae şi antrenorul principal Dragoş Dobrescu au reuşit, astăzi, să obţină o nouă victorie extrem de importantă în Seria A a Diviziei A, impunându-se, la Iaşi, cu 29-25 (14-12). La revenirea în competiţie după aproape o lună de pauză, ploieştenii au arătat din nou că alcătuiesc cea mai bună formaţie a seriei de eşalon secund din care fac parte, câştigând, ca şi la Piteşti, în debutul sezonului, pe terenul uneia dintre grupările care au vorbit despre promovare în ultima vreme.

La capătul unei partide în care au fost conduşi o singură dată, în minutul 43 (20-19), handbaliştii de la CSM Ploieşti au bifat cel de-al 7-lea succes din tot atâtea partide disputate şi, chiar dacă momentan sunt doar pe poziţia a treia a clasamentului, din cauza golaverajului şi a programului competiţional cu multe pauze pricinuite de retrageri, au reconfirmat faptul că sunt favoriţi în lupta pentru întâietate în Seria A.

Partida de la Iaşi a început bine pentru ploieşteni, cu două goluri marcate de Turcu şi un „7 metri” ratat de moldoveanul Dumitrache, dar s-a echilibrat rapid, cele două echipe mergând cap la cap până la 4-4. Cu Stăncioiu apărându-se om la om la golgheterul gazdelor, Vulpe, şi cu Rotaru (foto) de netrecut în poartă, CSM-ul a excelat în faza defensivă, dar a avut probleme în atac, pentru că şi goal-keeperul Iaşiului, Torică, a adunat rapid câteva intervenţii foarte bune. În minutul 15, la 4-4, Dragoş Dobrescu a cerut time-out, iar după ce Budui a tras în bară, Hoinaru a luat meciul pe cont propriu şi a marcat trei goluri consecutive. Cu şase minute înainte de pauză, s-a înregistrat şi cea mai mare diferenţă de pe tabelă, CSM-ul ducându-se la 10-6, iar dacă Turcu nu trăgea peste poartă din „7 metri”, meciul putea fi lămurit înainte de intrarea la cabine. Aşa, ieşenii au început să recupereze din handicap, arbitrii au depăşit procentul tradiţional de 5% acordat gazdelor şi l-au eliminat aiurea pe Botezatu, iar Politehnica a încheiat onorabil prima parte: 12-14.

Reintraţi în meci, elevii lui Florin Spiridon au stat aproape de ploieşteni bună parte din repriza secundă, reuşind, chiar, să preia conducerea în minutul 43 (20-19), dar experienţa băieţilor noştri şi-a spus cuvântul. La 22-22, Dragoş Dobrescu a cerut din nou time-out, a pus ordine în defensivă şi a oferit câteva repere pentru atac, iar jocul a curs, până la final, în favoarea CSM-ului. Roman şi Turcu au făcut 24-22, Rotaru s-a întors între buturi şi a mai produs câteva minuni şi, chiar dacă ieşenii au iuţit jocul şi au marcat de două ori rapid, apropiindu-se la două goluri după ce ecartul crescuse la trei lungimi, finalul a fost destul de liniştit. Stăncioiu şi Hoinaru au făcut 28-24 după ce Rotaru a apărat la Negru şi Dumitrache, iar la 28-25 tânărul Hodorogea a primit misiunea să execute ultimul „7 metri” al partidei, reuşind să înscrie şi să stabilească rezultatul final: 29-25 pentru CSM Ploieşti.

Pentru Gheorghe Roman şi colegii lui urmează, miercuri, de la ora 13.00, în runda a X-a, intermediară, partida de pe teren propriu cu CSM Bucureşti II, apoi o deplasare la Focşani, marţi, 25 noiembrie, de la ora 19.00.

 

Politehnica Iaşi – CSM Ploieşti 25-29 (12-14)

Sala: Iaşi. Spectatori: 400.

Politehnica: Torică – Dumitrache (6 goluri), Dumitraş, Vulpe (1), Czari, Dîl (4), Negru (7). Au mai jucat: Pricop – Toma (1), Dimofte (4), Folescu (1), Zaharia (1). Antrenor: Florin Spiridon.

CSM Ploieşti: Rotaru (13 intervenţii) – Budui (3 goluri), Turcu (8), Macovei (1), Roman (4), Zamfir, Stăncioiu (2). Au mai evoluat: M. Dumitru (o intervenţie) – Hoinaru (7), Botezatu, Mihoci (2, 1 din „7 metri”), Cârstea (1), D. Sava şi Hodorogea (1, 1 din „7 metri”). Director tehnic: Ion Nicolae. Antrenor principal: Dragoş Dobrescu.

Arbitri: Adrian Nacu şi Adrian Rucoi (Mureş)

 

Statisticile meciului

Aruncări „7 metri”: 2/0 marcate – 5/2 marcate.

Eliminări „2 minute”: 3 (Negru – 2, Toma) – 5 (Botezatu, Zamfir, Mihoci – 2, Stăncioiu).

Leave a Reply

Your email address will not be published.