Andreea Chiţu, argint la Abu Dhabi

În perioada 30-31 octombrie, la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite) a avut loc Grand Slam-ul seniorilor la judo, la care au fost prezenţi 318 sportivi din 59 de ţări, de pe patru continente: Europa, Asia, Africa şi America.

Printre aceştia, şi două reprezentante ale clubului CSM Ploieşti – Steaua, Andreea Chiţu (foto), la „52 kg), şi Violeta Dumitru, la „48 kg”, ambele având comportări apreciate. Andreea Chiţu s-a clasat pe poziţia secundă la categoria ei de greutate, iar Violeta Dumitru a venit pe locul al V-lea.

La „52 kg”, Andreea le-a învins, pe rând, prin ipon, pe Oleksandra Starkova (Ucraina) şi Ma Yingnan (China), apoi a trecut, în semifinale, de Natalia Kuziutina (Rusia), pentru ca, în ultimul act, în reeditarea finalei mondiale de la Chelyabinsk, să piardă din nou în faţa reprezentantei statului Kosovo, Maylinda Kelmendi.

La „48 kg”, Violeta a trecut de Alesya Kuznetsova (Rusia, locul 16 mondial), apoi a fost învinsă de Taciana Lima (Guineea Bissau, locul 6 mondial). În recalificări, a trecut de Jiang Yahon (China, locul 51 mondial), dar a fost învinsă, în lupta pentru medalia de bronz, de Kim Sol Mi (Coreea, locul 29 mondial).

Turneul a fost dotat cu premii totale în valoare de 154.000 de dolari, Andreea Chiţu câştigând 2.400 de dolari plus 300 de puncte în clasamentul mondial, acestea din urmă propulsând-o pe locul al II-lea. Violeta Dumitru a acumulat 100 de puncte, urcând de pe locul 87 până pe 54 în clasamentul mondial.

Leave a Reply

Your email address will not be published.