Caută surpriza pe terenul… surprizei campionatului

După trei victorii consecutive, handbalistele pregătite de Goran Kurtes şi-au propus să-şi continue seria bună din ultima vreme, chiar dacă merg pe terenul surprizei acestui sezon, SCM Craiova, care s-a cocoţat, după nouă etape, pe poziţia secundă a clasamentului. Colegă de suferinţă cu CSM Ploieşti în ediţia trecută de campionat, formaţia olteană s-a întărit în vară obţinând împrumutul mai multor jucătoare de la campioana HCM Baia Mare şi a reuşit o serie de rezultate surprinzătoare în acest sezon, cum ar fi victoria de la Roman sau cea de pe teren propriu cu Dunărea Brăila, aceasta din urmă obţinută după 5-13 la pauză. Practic, SCM-ul a pierdut pe teren doar în faţa celor două mari favorite la titlu, HCM Baia Mare şi CSM Bucureşti, câştigând însă la „masa verde” disputa cu gruparea din capitală după celebrul „caz ecusoanele”.

Ţinând cont şi de aaceste „amănunte”, Goran Kurtes şi staff-ul său au pregătit atent disputa programată mâine, la ora 11.00 (în direct pe Digisport 2), în Sala Polivalentă din Craiova, tehnicianul apreciind, după ce a vizionat înregistrări cu mai multe meciuri ale adversarelor, că „alcătuiesc o formaţie foarte puternică, fără a se baza pe individualităţi, ci pe puterea grupului. Au portar foarte bun, au agresivitate în defensivă şi joacă destul de bine faza a doua, contraatacul, aşa că va trebui să evoluăm foarte bine pentru a obţine un rezultat bun”.

Tehnicianul s-a confruntat cu probleme în ultima săptămână, pentru că trei dintre jucătoarele importante din lot, portarul Elena Şerban, interul Marinela Ana Gherman şi pivotul Iryna Shutska nu s-au putut antrena la intensitate maximă, iar prezenţa lor pe parchet este incertă. Şerban a venit de la lotul naţional cu acea accidentare la glezna stângă şi, în urma unui examen RMN, s-a constatat o uşoară întindere de ligamente, Ana Gherman a acuzat o întindere  musculară, iar Shutska o lovitură la genunchi, Kurtes urmând să decidă la ora meciului care dintre cele trei va fi pe teren.

Delegaţia ploieşteană face astăzi deplasarea la Craiova, după-amiază urmând să se antreneze în Bănie. Partida de mâine va fi arbitrată de o brigadă alcătuită din Marius Murariu şi Marius Tăbăcariu (ambii din Neamţ), iar ca observator a fost delegat bucureşteanul Viorel Ciucan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.