Comportare peste aşteptări la Campionatele Naţionale de Gimnastică Ritmică pentru Junioare şi Senioare

În perioada 2-5 octombrie, gimnastele clubului CSM Ploieşti au participat, la Chiajna, la Campionatele Naţionale de Gimnastică Ritmică pentru Junioare şi Senioare, competiţie organizată de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Federaţia Română de Gimnastică Ritmică, cu sprijinul Primăriei din Chiajna.

Sportive de la 13 cluburi din ţară – CSM Arad, CSŞ1 Timişoara, CSS Triumf Bucureşti, CS Olimpia Bucureşti, CSŞ1 Constanţa, CSŞ Anghel Saligny Iaşi, LPS Baia-Mare, LPS Bistriţa, CSU Oradea, LPS Oradea, CSŞ Reşita, LPS Szasz Adalbert Târgu-Mureş şi CSM Ploieşti – s-au întrecut pentru a câştiga titlul naţional pe echipă, la individual şi pe obiecte la cele trei categorii: prejunioare (11-12 ani), junioare (13-15 ani) şi senioare (peste 16 ani).

La prejunioare, Alexandra Denisa Stoian, Delia Gheorghe, Ana Steliana Toma şi Daria Ioana Diaconu au reuşit să devină vicecampioane naţionale cu echipa, fiind devansate de CSM Arad şi urmate de LPS Baia Mare. În concursul individual, Denisa Alexandra Stoian a obţinut medalia de bronz, prima din istoria clubului în această întrecere. A fost o competiţie dificilă, la cele cinci obiecte de concurs (coardă, cerc, minge, măciuci şi panglică), la care au participat cele mai bune 18 gimnaste de la cluburile înscrise în competiţie, Denisa obţinând cu acest prilej şi calificarea la Cupa României, care se va desfăşura, în noiembrie, la Bucureşti.

Duminică a fost ziua finalelor, cele mai bune opt gimnaste de la fiecare categorie de vârstă întrecându-se, pe obiecte, pentru titlul naţional. În finala la coardă şi minge, CSM Ploieşti a avut maximum de gimnaste permise, două, în timp ce la cerc, măciuci şi panglică clubul nostru a fost reprezentat de Alexandra Denisa Stoian. La finalul zilei, CSM Ploieşti şi-a îmbogăţit palmaresul cu încă două titluri de vicecampioană la coardă şi minge şi două medalii de bronz la măciuci şi panglică, toate fiind oţinute de Alexandra Denisa Stoian. Delia Gheorghe a reuşit un loc V la minge şi un loc VII la coardă.

În premieră, CSM Ploieşti a participat cu echipa la categoria junioare, Cesima Cristina Nechifor (13 ani) şi Iulia Adriana Creţu (14 ani) clasându-se, onorabil, pe poziţia a IV-a a ierarhiei, după CS Olimpia Bucureşti, CS Anghel Saligny Iaşi şi CSM Arad, din 12 formaţii participante. La individual, junioarele s-au clasat pe locurile VII (Cesima Cristina Nechifor) şi X (Iulia Adriana Creţu), Cesima calificându-se, ca rezervă, la Cupa României. Totodată, datorită notelor bune obţinute, Cesima a acces în toate finalele de la junioare, la „coardă” fiind însoţită şi de Iulia Adriana Creţu. Sportivele de la CSM Ploieşti au împărţit, la finalul întrecerilor, locul al VII-lea la coardă, cea mai bună finală a Cesimei Cristina Nechifor fiind cea de la măciuci, în care s-a clasat a V-a. La cerc şi minge a obţinut locul al VII-lea, iar, la panglică, locul al VIII-lea.

Una peste alta, au fost rezultate peste aşteptări ale sportivelor de la CSM Ploieşti, multe dintre componentele lotului confruntându-se cu diverse probleme medicale în ultimele luni, din cauza cărora nu s-au putut pregăti la parametri maximi pentru importanta competiţie de la Chiajna.

Foto: Daniel Palhegyi

Leave a Reply

Your email address will not be published.