Lecţie de handbal şi ascensiunea continuă

Handbalistele de la CSM Ploieşti au confirmat, astăzi, la Slobozia, jocul bun din disputa cu HC Zalău şi previziunile antrenorului Gheorghe Covaciu, care a anticipat că, în momentul în care echipa va da piept cu adversari de calibru apropiat, vor veni şi victoriile şi a câştigat clar: 26-18 (17-7). Iryna Shutska şi colegele ei au avut o evoluţie perfectă în Ialomiţa, luând meciul pe cont propriu la doar câteva minute de la start şi reducând la tăcere publicul din micuţa sală ce a găzduit partida, similară celei de la Strejnic, în care CSM-ul şi-a disputat, la un moment dat, jocurile de pe teren propriu.

A fost echilibru doar până în minutul 7, pentru că, de la 3-3, ploieştencele au înscris nu mai puţin de opt goluri la rând, iar Elena Şerban şi-a confirmat convocarea la echipa naţională printr-o nouă prestaţie remarcabilă, punctată de o serie de intervenţii eficiente. Nici time-out-ul cerut rapid de antrenorul gazdelor, Liviu Paraschiv, la 3-6 (minutul 11), nu a întrerupt goana oaspetelor după victorie, iar de la 3-11 (minutul 19), lucrurile deveniseră extrem de dificile, ca să nu spunem imposibile, pentru amfitrioane.

Unirea a venit la 6-12, dar time-out-ul lui Gheorghe Covaciu a fost mai eficient decât al omologului ialomiţean, pentru că, de la 7-13 (minutul 24), până la pauză au mai înscris doar fetele noastre, tabela îngheţând, după 30 de minute, la un 7-17 greu de anticipat înaintea jocului. După pauză, am consemnat şi cea mai mare diferenţă din meci, de 11 goluri (7-18, 14-25 şi 15-26), asistând, totodată, la tentative nereuşite ale gazdelor de a strânge, cât de cât, scorul. Au reuşit să se apropie la… 7 goluri (13-20, minutul 42), dar imediat s-a făcut 13-23, iar spectatorii au început să plece spre casele lor. În minutul 57, s-a înregistrat din nou cea mai mare diferenţă de pe tabelă, 15-26, dar în ultimele minute ploieştencele s-au relaxat şi le-au permis adversarelor să închidă meciul cu trei goluri consecutive şi un ecart ceva mai blând: 18-26.

Toate fetele au făcut un meci excelent şi merită felicitări, dar constanţa Elenei Şerban, precizia cu care Mirela Roman a bombardat poarta adversă în special în prima repriză şi inspiraţia Andreei Dincu în acest joc merită remarcate. La fel cum jocul întregii defensive trebuie evidenţiat din nou, Unirea înscriind, ca şi Zalăul duminică, la Ploieşti, tot 18 goluri, dintre care vreo două, trei, într-un final abordat cu zâmbetul pe buze de fetele noastre.

În urma victoriei de astăzi, Shutska & co. au urcat pe poziţia a 11-a a clasamentului, programul rundelor următoare fiind favorabil ascensiunii spre un loc mai „călduţ” în ierarhia Ligii Naţionale. Pentru CSM Ploieşti urmează o pauză de aproape două săptămâni prilejuită de o acţiune a echipei naţionale a României, următoarea partidă fiind programată pe 19 octombrie, în Sala „Olimpia”, în compania Universităţii Cluj.

 

CSM Unirea Slobozia – CSM Ploieşti 18-26 (7-17)

Sala: „Unirea”. Spectatori: 400.

CSM Unirea: Martin – Cr. Nica (2 goluri), Drăguţ (3), Pavăl (3), Băcăoanu (3), Moroianu (4, 4 din „7 metri”), Carabulea (1). Au mai jucat: Tâlvaru – Urse (1), Dăscălete, Stănciulescu, I. Simion, Drăgan, Cricevit, Artean (1), Grigoraş (1). Antrenor: Liviu Paraschiv.

CSM Ploieşti: Şerban – Dincu (6 goluri), Sheiko (1), Ana Gherman (3), Shutska (2), Vlaskalic (4, 1 din „7 metri”), Ionescu (2). Au mai evoluat: Ifrim, G. Cristescu – Roman (6, 3 din „7 metri”), Curtean (1), R. Ştefan, I. Dinu, Chiricuţă, C. Preda (1). Antrenor: Gheorghe Covaciu.

Arbitri: Adrian Georgescu şi Mihai Moldoveanu (ambii din Constanţa).

Observator FRH: Ion Şerbu (Bucureşti).

 

Statisticile meciului:

Aruncări „7 metri”: 4/4 transformate – 5/4 transformate.

Eliminări „2 minute”: 3 (Moroianu – 2, Urse) – 6 (Vlaskalic – 2, Ionescu, I. Dinu, Sheiko, Chiricuţă).

Leave a Reply

Your email address will not be published.