Gheorghe Covaciu: „O astfel de echipă te penalizează imediat”

Gheorghe Covaciu (antrenor CSM Ploieşti):

„Am jucat cu o echipă de campioane mondiale. Eu oricum sunt fericit pentru că fetele au trecut peste acea partidă foarte, foarte proastă de la Vâlcea. Au încercat astăzi să ţină pasul cu o echipă foarte bună, iar cât au putut să facă asta a fost în regulă. Acum ne pregătim pentru jocul de la Brăila, care este şi ultimul din această serie în care am întâlnit primele echipe ale campionatului. Arbitrajul trebuie lăsat la urmă şi să ne vedem propriile greşeli, pentru că, în momentul în care joci cu o echipă cu asemenea potenţial şi faci greşeli neforţate, te penalizează. Aţi văzut, la o greşeală primeşti imediat unul, două goluri. Eu le felicit pe fete pentru că au ţinut atât cât au putut şi aş mai spune că e bine că am terminat fără accidentări grave. Sper ca la Brăila să începem să facem şi noi puncte, pentru că este o echipă mai accesibilă, cât de cât. Începem să jucăm şi noi cu formaţiile din partea a doua a clasamentului şi sper să fim la nivel bun pentru a câştiga şi noi puncte”.

 

Mette Klit (antrenor CSM Bucureşti):

„Ştiam că echipa Ploieştiului poate juca la un nivel bun şi că ne poate pune ceva probleme, dar, până la urmă, a fost o victorie destul de uşoară pentru noi. Nu am jucat la turaţie maximă, am putut folosi tot lotul, aşa că a fost o deplasare bună pentru noi. Ştiu că Baia Mare a pierdut la Braşov, dar să ştiţi că realitatea este că, după mine, campionatul României este cel mai puternic din lume. Nu există meciuri uşoare, tocmai de aceea mă bucur că am câştigat astăzi fără să ne întrebuinţăm prea mult. Prin comparaţie cu Danemarca, unde se spune că ar fi cel mai puternic campionat, să ştiţi că de acolo au plecat foarte multe jucătoare bune, în timp ce, iată, în România, au venit circa 30 de jucătoare de mare valoare”.

 

Cristina Vărzaru (jucătoare CSM Bucureşti):

„N-a fost cel mai bun meci al nostru astăzi, dar important este că am luat cele trei puncte şi avem punctaj maxim. Până la meciul cu Baia Mare, mai avem destule alte partide, între care şi cea cu Braşovul. Eu am spus de la început că Braşovul se va bate la titlu, pentru că are o echipă ambiţioasă, sudată, cu destule individualităţi, ceea ce s-a văzut şi în meciul lor cu Baia Mare. Noi, deocamdată, nu vrem decât să ne omogenizăm jocul, pentru că aici avem cele mai multe lipsuri. În apărare stăm bine, dar în atac încă mai avem mult de lucru. Este un campionat foarte puternic, pentru că sunt cinci echipe foarte bune care se bat sus, iar celelalte se agaţă de orice minge, aţi văzut şi Ploieştiul. Am jucat cu Ploieştiul şi un meci de pregătire şi, din punctul meu de vedere, arată mult mai bine decât în sezonul trecut. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu ele la Vâlcea, pentru că n-am văzut meciul, dar până acum au avut numai meciuri grele şi de aceea sunt acolo unde sunt. Dar stau mai bine ca anul trecut şi cu siguranţă vor veni pentru ele şi meciuri în care vor câştiga puncte”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.