Acelaşi deznodământ, altă faţă a echipei

La fel ca în amicalul din urmă cu mai bine de o lună, CSM Bucureşti s-a impus, astăzi, la Ploieşti, fără emoţii, diferenţa fiind reprezentată de faptul că oaspetele şi-au impus punctul de vedere încă de la pauză, când au condus cu 16-9, evitând emoţiile din meciul test, în care a fost 11-11 după 30 de minute şi 29-24 la final.

Sigur, era greu de crezut că se poate produce o surpriză în faţa vedetelor bucureştene, aşa că miza pentru fetele noastre a fost reprezentată de numărul de minute în care se pot lupta de la egal la egal cu mult mai valoroasele lor adversare. Iar, timp de vreo jumătate de oră – primele 15-20 de minute şi, mai ales, ultimele 10-15 ale confruntării, în care, e drept, Mette Klit a apelat la toate jucătoarele din lot – elevele lui Gheorghe Covaciu au reuşit să ofere o replică onorabilă, ajutate şi de o zi destul de bună prinse de fetele din poartă: Şerban, în debut, apoi Cristescu şi Ifrim, după pauză.

Debutul a fost echilibrat, mergându-se cap la cap  până la 4-4, ba chiar ploieştencele reuşind să conducă pentru prima şi, din păcate, ultima dată, cu 5-4 (minutul 13). A fost momentul în care daneza de pe banca vizitatoarelor a cerut time-out şi nu ştim ce i-a spus Paulei Rodrigues, că parcă a băgat-o în priză. Patru goluri la rând marcate de conducătoarea de joc braziliancă au întors scorul la 5-8 şi l-au forţat pe Gheorghe Covaciu să ceară, la rândul lui, timp de odihnă. Iryna Shutska şi Sanja Vlaskalic, cea de-a doua cu trei goluri consecutive, au ţinut Ploieştiul în meci, dar, de la 9-12, s-a stârnit din nou Rodrigues, cea care a mai marcat de două ori şi, ajutată şi de Carmen Martin şi Torstenson, a dus tabela la un 9-16 ce a lămurit lucrurile înaintea pauzei.

Repriza secundă a fost folosită de cei doi tehnicieni în scopul de a-şi antrena elevele în condiţii de meci şi de a le oferi tuturor jucătoarelor din lot şansa de a evolua, astfel explicându-se şi faptul că diferenţa de la final nu a mai crescut foarte mult. Au fost, e drept, şi 13 goluri între cele două formaţii, după o perioadă în care Mayssa Pessoa a închis poarta şi oaspetele s-au desprins de la 19-13 la 26-13, provocând un nou time-out ploieştean, dar am  văzut şi o revenire a gazdelor, cu un parţial de 7-2 în ultimele zece minute, ce a propus o diferenţă onorabilă, la final, pe tabelă: 20-28.

Pentru CSM Ploieşti urmează o deplasare dificilă, duminică, la Brăila, apoi, în runda a VII-a, un prim meci accesibil pe teren propriu, în compania Zalăului lui Gheorghe Tadici.

 

 

CSM Ploieşti – CSM Bucureşti 20-28 (9-16)

Sala: „Olimpia”, Ploieşti. Spectatori: 300.

CSM Ploieşti: E. Şerban (4 intervenţii) – Dincu, Sheiko (5 goluri, 2 din „7 metri”), Ana Gherman, Shutska (2), Vlaskalic (5, 1 din „7 metri”), O. Ionescu. Au mai jucat: Ifrim (4 intervenţii), Cristescu (6 intervenţii) – Roman (4), Balaban, I. Dinu (1), Chiricuţă (2), C. Preda (1). Antrenor: Gheorghe Covaciu.

CSM Bucureşti: Tolnai – Carmen Martin (6 goluri, 3 din „7 metri”), Deonise Fachinello (2), Paula Rodrigues (9), Vetkova (3), Torstenson (2), Curea. Au mai evoluat: Mayssa Pessoa – Vărzaru (1), Fernanda da Silva (1), Vizitiu (1), Glibko (2), Nan, Pavăl (1). Antrenor: Mette Klit.

Arbitri: Iulian Cristea (Iaşi) şi Sebastian Hagiu (Vaslui).

Observator FRH: Iulian Enache (Braşov).

 

Statisticile meciului

Aruncări de la „7 metri”: 6 (3 ratate)/4 (1 ratată)

Eliminări „2 minute”: 3 (Shutska, Vlaskalic – 2)/7 (Torstenson, Vetkova – 2, Deonise, Da Silva, Nan, Vizitiu).

Leave a Reply

Your email address will not be published.