Victoria ofensivei totale

Handbaliştii de la CSM Ploieşti au început cu dreptul noul sezon, câştigând, astăzi, cu 36-32 (19-19), partida din etapa a debut a Seriei A din cel de-al doilea eşalon, disputată la sala „Olimpia” în compania formaţiei secunde a celor de la Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău.

A fost un meci dificil în faţa unei echipe tinere, cu jucători care ştiu handbal şi luptă în fiecare confruntare pentru a arăta că merită să facă pasul spre prima echipă. Unii dintre ei, precum Continghiu sau Tărâţă, care au venit astăzi la Ploieşti, chiar au cochetat cu formaţia pregătită în anii trecuţi de Eliodor Voica, experienţa deja acumulată alături de handbaliştii de valoare ai primei echipe fiind confirmată de tupeul arătat în joc în sala „Olimpia”. Băcăuanii vor pune mari probleme tuturor combatantelor din Seria A, dar astăzi le-a fost greu, până la urmă, să ţină pasul cu o formaţie ploieşteană care a excelat în ofensivă şi a reuşit, astfel, să compenseze lacunele defensive arătat timp de circa 45 de minute.

CSM-ul a pornit ca din puşcă şi s-a desprins rapid la 3-0 (minutul 4), dar moldovenii au avut replică şi în minutul 10 conduceau deja cu 5-3. Iar jocul a fost, până aproape de pauză, o cursă de urmărire a ploieştenilor după un adversar care a găsit mereu soluţii pentru a înscrie, profitând, e drept, şi de defensiva rarefiată a amfitrionilor şi de lipsa de inspiraţie a portarilor M. Dumitru şi Rotaru. Cu un minut înainte de pauză, Mihoci a adus CSM-ul în avantaj, 19-18, dar la cabine s-a intrat cu echipele la egalitate, chiar dacă elevii lui Dragoş Dobrescu au avut ultimul atac, la 19-19.

La pauză, tehnicienii ploieşteni au mai reglat din problemele apărării, iar după o perioadă în care s-a mers „cap la cap” până la 27-27 (minutul 43), a urmat forcingul CSM-ului, bazat în special pe intervenţiile excelente ale portarului M. Dumitru, care a adunat 5-6 parade la rând şi a permis un parţial de 7-2 în 13 minute de joc. S-a intrat, astfel, în ultimele cinci minute cu tabela indicând 34-29, scor ce a lămurit destinaţia celor 3 puncte şi le-a permis băieţilor noştri câteva atacuri la spectacol, Mihoci şi Botezatu încercând o „aeriană”, iar Macovei şi Turcu înscriind după depăşiri de efect.

A fost, până la urmă, o victorie clară şi meritată, 36-32, înaintea unei prime deplasări pe terenul unei alte formaţii „satelit”, CSU Suceava II.

 

CSM Ploieşti – Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău II 36-32 (19-19)

Sala: „Olimpia”. Spectatori: 100.

CSM Ploieşti: M. Dumitru – Budui, Turcu (12 goluri, 3 din „7 metri”), Macovei (7), Roman (5), Zamfir (1), Stăncioiu. Au mai jucat: Rotaru – Mihoci (4), Subţirică (1), Botezatu (6), Hoinaru. Director tehnic: Ion Nicolae. Antrenor: Dragoş Dobrescu.

Ştiinţa: Bobeică – Al. Tărâţă (8), Moisă (7), Raţă (9, 4 din „7 metri”), Ad. Liţă, Cotinghiu (6), Oancea. Au mai evoluat: Rusu – Carali (1), Hanţaru (1), Al. Ionescu. Antrenor: Bogdan Voica.

Arbitri: Marius Brebu şi Bogdan Ciobea (ambii din Argeş).

 

Statisticile meciului

Aruncări „7 metri”: 3 (3 transformate)/4 (4 transformate).

Eliminări „2 minute”: 1 (Mihoci)/1 (Moisă).

Leave a Reply

Your email address will not be published.