La două secunde de primul punct al sezonului

Handbalistele pregătite de Gheorghe Covaciu au fost aproape să obţină primul punct din acest sezon, dar au pierdut dramatic, cu 23-22, partida cu HCM Roman, în urma unui gol încasat cu două secunde înainte de final.

Deloc surprinzător, meciul a stat sub semnul echilibrului din primul până în ultimul minut, cea mai mare diferenţă consemnată pe tabelă fiind de trei goluri, în minutul 53, atunci când oaspetele s-au desprins la 21-18. Apărările şi-au făcut datoria încă din debut, primul gol venind abia în minutul 5, din braţul ex-ploieştencei Dana Crap, iar poarta oaspetelor fiind „perforată” pentru prima dată în minutul 10, pe un contraatac finalizat de Iryna Shutska. Până atunci, Sheiko ratase un „7 metri”, Vlaskalic irosise un contraatac „unu la unu”, iar Roman fusese „ghicită” de portarul Paula Vişan. Sheiko s-a revanşat şi a egalat „la 2” în minutul 11, după care s-a mers cap la cap până la 5-5. După un time-out al lui Florentin Pera, Sheiko a adus pentru prima dată CSM-ul în avantaj, 6-5, după care Roman a făcut 7-5, pe o acţiune poziţională în care Covaciu a mizat pe doi pivoţi, Shutska şi Dinu. HCM-ul a replicat prin Toskovic şi Stoleru, iar egalitatea a persistat până la 10-10, când Shutska a marcat al doilea gol al său şi a trimis Ploieştiul la cabine cu avantaj de un gol. Acelaşi consemnat şi la pauza partidei cu Corona Braşov, când a fost 13-12 după primele 30 de minute.

După reluare, partida a continuat în aceeaşi notă de echilibru, 13-13, 15-15 şi 17-17 fiind egalităţile indicate de tabela de marcaj, de fiecare dată ploieştencele fiind cele care au recuperat după ce romaşcanele se desprinseseră la două goluri. A venit, apoi, momentul în care HCM-ul a avut trei goluri avantaj (minutul 53), profitând de câteva atacuri precipitate ale CSM-ului în superioritate numerică, iar Gheorghe Covaciu a simţit nevoia să ceară time-out. Lupta nu era pierdută, două lovituri de la „7 metri” transformate de Mirela Roman reducând handicapul la un singur gol: 20-21. Băbeanu a făcut 20-22, Shutska, pe pătrundere, a strâns din nou scorul, 21-22, moment în care Pera a cerut şi el time-out, cu aproape două minute înainte de final. Pe atacul următor însă, Băbeanu a pasat aiurea, Ana Gherman a interceptat, iar Shutska a scos „7 metri” şi eliminare la Stoleru. Mai erau 46 de secunde când Roman a restabilit egalitatea din cea de-a 9-a lovitură de pedeapsă transformată la rând, dar urma un atac al vizitatoarelor, în inferioritate numerică. S-a făcut fault la „9 metri”, Ana Gherman a fost eliminată uşor pentru că nu ar fi respectat distanţa la executarea loviturii şi, cu două secunde înainte de final, Jasna Toskovic, cea mai înaltă jucătoare de pe teren, şi-a făcut paşii de aruncare şi a tras, înscriind în dreapta Elenei Şerban.

CSM-ul a ratat, astfel, şansa de a-şi pune în cont primul punct din acest sezon, dar a arătat, din nou, că se poate bate cu echipele cu pretenţii din campionat. Urmează un adversar mai accesibil, HCM Râmnicu Vâlcea, în faţa căruia se poate obţine primul rezultat pozitiv din această toamnă, echipa preluată recent de Dumitru Muşi fiind la doar un punct distanţă în clasament, deşi a avut partide mult mai uşoare decât elevele lui Gheorghe Covaciu.

 

CSM Ploieşti – HCM Roman 22-23 (11-10)

Sala: „Olimpia”, Ploieşti. Spectatori: 300.

CSM Ploieşti: E. Şerban (13 intervenţii) – Dincu (1 gol), Sheiko (5), Ana Gherman, Shutska (4), Vlaskalic (1, din „7 metri”), Ionescu. Au mai jucat: M. Roman (11, 9 din „7 metri”), I. Dinu, R. Ştefan, C. Preda. Antrenor: Gheorghe Covaciu.

HCM Roman: P. Vişan – Chitacu, Stoleru (2), Băbeanu (6, 1 din „7 metri”), Agrigoroaei (6), Crap (1), Iuganu (2). Au mai evoluat: Tymoshenkova, Polocoşer – Mihalschi, Horobeţ (1), Toskovic (5). Antrenor: Florentin Pera.

Arbitri: Diana Florescu şi Anamaria Stoia (Argeş/Bucureşti).

Observator FRH: Viorel Dobre (Bucureşti).

 

Statisticile meciului:

Aruncări „7 metri”: 11 (9 transformate)/2 (1 transformată).

Eliminări „2 minute”: 4 (I. Dinu, Ionescu, Sheiko, Ana Gherman)/6 (Stoleru – 2, Agrigoroaei – 2, Băbeanu, Toskovic).

Leave a Reply

Your email address will not be published.