Gheorghe Covaciu: „Suntem obligaţi să câştigăm”

După confruntările cu primele două clasate în sezonul trecut, HCM Baia Mare şi Corona Braşov, elevele lui Gheorghe Covaciu au parte, mâine, de un nou meci dificil, în compania uneia dintre formaţiile care vor reprezenta România în cupele europene, HCM Roman. O echipă care a pierdut greu în „supercupă” în faţa campioanei, dar a continuat cu două rezultate mai slabe: o remiză la Cluj, 29-29, şi, mai ales, o înfrângere neaşteptată, 18-22, pe teren propriu, în faţa Craiovei.

„Este un joc foarte important pentru noi, la care trebuie să ne prezentăm cât mai bine. Suntem obligaţi, practic, să-l câştigăm pentru a arăta că avem valoare şi că ne putem lupta cu echipele de nivelul nostru din campionat. Ştiu că nici adversarele nu au început bine campionatul, dar nu prea mă interesează ce au făcut ele, ci doar echipa mea. Pentru că, dacă noi jucăm bine, ne luăm punctele şi avem linişte pentru partidele următoare”, ne-a declarat antrenorul principal Gheorghe Covaciu.

Tehnicianul se va baza pe acelaşi lot ca şi în primele două etape, singura incertitudine planând asupra Dacianei Balaban, care a jucat cu Corona, dar a lipsit, apoi, la Baia Mare, din cauza unei accidentări la genunchiul stâng.

Partida de mâine, programată de la ora 11.00, în Sala Sporturilor Olimpia, va fi arbitrată de un cuplu format din Diana Florescu (Argeş) şi Anamaria Stoia (Bucureşti), iar observator din partea FRH va fi bucureşteanul Viorel Dobre. Intrarea spectatorilor este liberă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.