Eşec sever pe terenul campioanei

Handbalistele pregătite de Gheorghe Covaciu nu au reuşit să producă surpriza pe terenul campioanei, dar se pot lăuda, ca şi în partida din prima etapă, cu Corona Braşov, că au ţinut în „şah” o echipă de un nivel superior din punct de vedere financiar şi, implicit, valoric. La Baia Mare, ploieştencele au ţinut aproape de adversare până cu zece minute înainte de final, reuşind să revină în câteva rânduri pe tabelă şi să le pună probleme unor gazde care s-au cam crezut învingătoare încă din primele minute.

E drept, le-a ajutat şi startul fulminant, cu Ardean-Elisei punctând de trei ori la rând pe contraatac pentru un 4-1 liniştitor şi, apoi, acel 6-2 prezent pe tabelă după zece minute, ce l-a determinat pe Covaciu să solicite time-out. Diferenţa s-a menţinut şi în următoarele zece minute (9-5, minutul 20), dar a venit o serie de trei goluri a CSM-ului (Vlaskalic, Roman şi Sheiko), care le-a trezit din reverie pe amfitrioane. Trei reuşite ale acestora au refăcut însă o diferenţă mai confortabilă în favoarea HCM-ului, iar la pauză a fost 13-10.

După reluare, Baia Mare s-a dus rapid la şase goluri (19-13, minutul 40), dar ploieştencele au venit din nou la trei lungimi distanţă (19-16, minutul 45), în special graţie preciziei ucrainencei Sheiko de la linia de „7 metri”. A fost ultima zvâcnire a oaspetelor, pentru că finalul le-a aparţinut campioanelor, care au marcat de încă 11 ori în ultimul sfert de oră, în timp ce elevele lui Gheorghe Covaciu au făcut-o doar în patru rânduri. Scor final 30-20, din nou cam dur în raport cu replica dată de CSM Ploieşti, însă valoarea superioară a adversarelor şi prea numeroasele greşeli „neforţate” ale galben-albastrelor şi-au spus din nou cuvântul.

Declaraţie Gheorghe Covaciu: „A fost, aşa cum am spus şi înainte, doar un bun antrenament înaintea partidelor cu echipe mai apropiate de nivelul nostru. Sunt mulţumit că, dacă în meciul cu Corona am stat aproape de adversare circa 40 de minute, de data aceasta, am rezistat în plasa campioanelor până aproape de minutul 50. Pentru noi, mult mai important este meciul de duminică, în care vom întâlni, pe teren propriu, pe HCM Roman şi pe care trebuie să-l câştigăm”.

La Baia Mare, tehnicianul a început meciul cu formula E. Şerban – Dincu (2 goluri), Vlaskalic (1), Sheiko (6, 6 din „7 metri”), Shutska (1), Roman (4), O. Ionescu, apelând, pe parcurs, şi la G. Cristescu, Ifrim – Gherman (2), I. Dinu (1), Ad. Vasilescu, R. Ştefan (2) şi C. Preda (1). Singura jucătoare care a făcut deplasarea şi nu a jucat deloc a fost extrema stângă Andreea Chiricuţă.

Cu probleme la genunchiul stâng, Daciana Balaban a fost lăsată acasă pentru că nu avea rost să fie forţată, iar dacă va reuşi să se antreneze alături de coechipiere în zilele următoare, atunci va fi inclusă în lot la partida cu HCM Roman. Meciul cu gruparea moldoveană va avea loc duminică, de la ora 11.00, în Sala Sporturilor „Olimpia”.

Foto: www.infomm.ro şi www.emaramures.ro

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.