Prima repriză, de speranţe, a doua, de coşmar

La debutul în noul sezon, handbalistele pregătite de Gheorghe Covaciu n-au reuşit să producă surpriza şi să o încurce pe vicecampioana sezonului trecut, mulţumindu-se doar să le bage în şedinţă, la pauză, pe braşovencele de la Corona. Prima repriză a fost aproape perfectă pentru ploieştence, care chiar dacă au început cu trac, fiind conduse cu 4-1 în debutul întâlnirii, au recuperat rapid handicapul şi chiar s-au desprins la două goluri spre finalul celor 30 de minute.

Cu Elena Şerban extrem de inspirată între buturi, portarul sosit de la CSM Bucureşti adunând opt intervenţii salvatoare în prima parte şi reuşind să închidă poarta între minutele 16 şi 23, interval în care CSM-ul a întors de la 7-8 la 11-8, şi cu un joc ofensiv inspirat, atât în atacurile poziţionale, cât şi pe contraatac, ploieştencele au arătat bine şi le-au dat speranţe suporterilor prezenţi în tribune.

După pauză însă, Corona a arătat că are un lot echilibrat valoric şi un joc mai complet, susţinut de omogenitatea ultimelor două sezoane, fiind una dintre puţinele echipe care pot încurca favoritele HCM Baia Mare şi CSM Bucureşti. De partea cealaltă, pentru fetele noastre n-a mai mers nimic. În apărare au apărut continuu breşe, frecvenţa cu care a înscris extrema dreaptă adversă, Chiper (6 goluri în 11 minute), fiind de-a dreptul enervantă, iar, în atac, deşi Covaciu a căutat în continuu soluţii, s-au adunat doar opt goluri în 30 de minute. De la 15-15, Corona s-a desprins la 19-15, iar CSM-ul nu a mai ameninţat victoria oaspetelor, picând definitiv în ultimul sfert de oră, în care, de la 18-21, s-a ajuns la 21-29. Despre arbitraj, n-ar fi multe de spus, bucureştencele Georgiana Doană şi Ana Maria Gociu orientându-se rapid încotro bate vântul şi fluierând în consecinţă.

Pentru CSM Ploieşti urmează o săptămână cu alte două partide dificile, prima fiind programată miercuri, de la ora 18.00, pe terenul campioanei HCM Baia Mare, iar cea de-a doua, „acasă”, cu o altă echipă tare, HCM Roman, cel mai probabil duminica viitoare.

 

 

CSM Ploieşti – Corona Braşov 21-29 (13-12)

Sala: „Olimpia”, Ploieşti. Spectatori: 400.

CSM Ploieşti: Şerban (12 intervenţii) – Dincu (3 goluri), Ana Gherman (2, 1 din „7 metri”), Balaban, Shutska (1), Roman (5), O. Ionescu (4). Au mai jucat: Ifrim (2 intervenţii) – Vlaskalic, Sheiko (5, 2 din „7 metri”), Chiricuţă, I. Dinu (1). Antrenor: Gheorghe Covaciu.

Corona: Dedu – Chiper (7 goluri), N. Tudor (2), Bondar (2), Brădeanu (2, 1 din „7 metri”), Cr. Zamfir (6, 2 din „7 metri”), Hotea (1). Au mai evoluat: Mîrcă – Apetrei (4), Ţăcălie (1), Briscan (1), Pricopi (2), Dincă, Burghel (1, din „7 metri”). Antrenor: Bogdan Burcea.

Arbitri: Georgiana Doană şi Ana Maria Gociu (ambele din Bucureşti).

Observator FRH: Victor Sighicea (Râmnicu Vâlcea).

 

Statisticile meciului:

Aruncări de la „7 metri”: 5 (2 ratate)/6 (2 ratate).

Eliminări „2 minute”: 3 (Curtean, Ionescu, Shutska)/3 (Tudor – 3).

Leave a Reply

Your email address will not be published.