Corona Braşov, prima redută de cucerit

Handbalistele de la CSM Ploieşti debutează, mâine seară, la ora 19.15, în noul sezon, având o misiune dificilă în faţa Coronei Braşov, singura formaţie care s-a bătut, în campionatul trecut, cu campioana HCM Baia Mare. Cu un nou antrenor pe bancă, Gheorghe Covaciu fiind adus pentru reconstrucţia echipei, şi cu un lot îmbunătăţit faţă de sezonul trecut, nu mai puţin de şase jucătoare noi, de certă valoare, sosind la Ploieşti – portarul Elena Şerban, interul Marinela Ana Gherman şi pivotul Iryna Shutska (toate de la CSM Bucureşti), centrul Alla Sheiko şi extrema stângă Oana Ionescu (ambele de la Neptun Constanţa) şi interul Sanja Vlaskalic (ZRK Vojvodina Novi Sad) – CSM Ploieşti şi-a  propus să nu mai treacă prin emoţiile din ultimul an.

Partida cu Corona se anunţă extrem de dificilă, antrenorul Gheorghe Covaciu apreciind că „Braşovul este echipa care, exceptând CSM Bucureşti, unde s-au făcut nişte investiţii masive, a făcut cel mai mare salt faţă de sezonul trecut. Am văzut Corona în această perioadă de pregătire şi are un lot echilibrat, în care nu se vede când antrenorul face o schimbare. Toate joacă la acelaşi nivel. Au mers pe omogenitate, nu au făcut transferuri multe, iar acesta poate fi atuul lor în acest sezon”. Tehnicianul este, însă, optimist şi spune că „am făcut o pregătire bună timp de aproape două luni şi, chiar dacă este un început foarte greu pentru noi, urmând să întâlnim în primele trei etape echipe ce participă în cupele europene, vă asigur că vom lupta în fiecare meci pentru punctele puse în joc. Iar mâine sper să le luăm pe primele trei!”

Gheorghe Covaciu nu se confruntă cu probleme majore de lot, singurele jucătoare absente urmând să fie cele trei handbaliste aflate în refacere după operaţiile suferite în acest an: Loredana Gărăcel, Alexandra Iovănescu şi Raluca Anghelina.

Partida CSM Ploieşti – Corona Braşov se dispută mâine seară, de la ora 19.15, în Sala Sporturilor „Olimpia”, iar accesul spectatorilor este liber. Meciul va fi arbitrat de un cuplu bucureştean format din Georgiana Doană şi Ana Maria Gociu, iar observator  va fi Victor Sighicea (Râmnicu Vâlcea).

Leave a Reply

Your email address will not be published.