Lecţie de apărare la ultima repetiţie

După 31-27 în confruntarea de ieri, din capitală, CSM Ploieşti a reuşit, astăzi, să se impună mult mai clar în cel de-al doilea amical susţinut în compania Ştiinţei Bucureşti, formaţie de eşalon secund pregătită de Nicoleta Alexandrescu. A fost 31-15 (14-7) în această dimineaţă, la capătul unei partide în care antrenorul Gheorghe Covaciu, nemulţumit după evoluţia echipei în prima confruntare, a cerut concentrare maximă atât în atac, cât şi în faza de apărare.

Ploieştencele s-au desprins rapid la 3-1, apoi au avut 5-2 şi 8-3, moment în care Alexandrescu a cerut time-out (minutul 14). Au urmat cinci minute mai bune pentru oaspete, în care au înscris de două ori şi au venit la 8-5 (19), dar, cu Shutska în formă după revenirea din ţara natală, CSM-ul s-a desprins din nou la cinci goluri (10-5, minutul 23) şi, înainte de pauză, chiar la şapte goluri: 14-7.

La reluare, defensiva a funcţionat perfect timp de aproape zece minute, astfel că, după un parţial de 5-0, scorul a luat proporţii, ajungând la 19-7. După un nou time-out al oaspetelor, în minutul 40, a venit şi primul lor gol din partea secundă, dar, fiecărei reuşite a adversarelor, ploieştencele i-au răspuns aproape de fiecare dată cu două goluri. Diferenţa a crescut constant, iar, la final, tabela a arătat un 31-15 convingător, în concordanţă cu diferenţa de valoare dintre cele două formaţii.

În afara jucătoarelor aflate în recuperare după operaţiile suferite, Iovănescu, Anghelina şi Gărăcel, pentru CSM Ploieşti nu au putut evolua Vlaskalic, uşor accidentată la spate, şi Chiricuţă, care este bolnavă. Pentru elevele lui Gheorghe Covaciu urmează o săptămână de antrenamente în Sala „Olimpia”, prin care se va pregăti debutul în noul sezon, în compania Coronei Braşov. FRH nu a comunicat oficial programul primei runde a Ligii Naţionale, dar se pare că partida cu gruparea de sub Tâmpa va avea loc sâmbătă, de la ora 19.15, în Sala „Olimpia”.

 

CSM Ploieşti – Ştiinţa Bucureşti 31-15 (14-7)

Sala: „Olimpia”, Ploieşti. Spectatori: 150.

CSM Ploieşti: E. Şerban – Dincu (3 goluri), I. Dinu (3), Ana Gherman (6, 3 din „7 metri”), Shutska (7), Balaban, O. Ionescu (4). Au mai jucat: Ifrim, G. Cristescu – Roman (5, 1 din „7 metri”), R. Ştefan (2), C. Preda (1), Vasilescu. Antrenor: Gheorghe Covaciu.

Ştiinţa: Gureşoae – A. Bârsan (1), Stancu (3, 1 din „7 metri”), Geană (1), Ad. Popescu (1), A. Trăilă, L. Leahu. Au mai evoluat: Pandelea – E. Moise (4, 2 din „7 metri”), Porfireanu (1), Fl. Ilie (4, 3 din „7 metri”), A. Petre, D. Manolache. Antrenor: Nicoleta Alexandrescu.

Arbitri: Octavian Ivanciu şi Ionuţ Tiţa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.