Patru nume noi în cantonamentul de la Predeal

 

Handbalistele de la CSM Ploieşti au urcat, de vineri, la Predeal (Hotel „Predeal”), pentru un stagiu centralizat de nouă zile, noul antrenor al echipei, Gheorghe Covaciu, având la dispoziţie un lot de 14 jucătoare. Sunt câteva noutăţi importante în efectivul ploieştean, una ştiută de câteva zile, pivotul ucrainean Iryna Shutska, de la CSM Bucureşti, şi altele apărute joi: interul ucrainean Alla Sheiko şi extrema stângă Oana Ionescu, ambele de la Universitatea Neptun Constanţa, vor merge la munte şi sunt foarte aproape de un acord cu clubul, într-o situaţie similară aflându-se şi interul Clara Vădineanu, cel mai cunoscut nume, de altfel, care vine după un ultim sezon petrecut la HCM Râmnicu Vâlcea. Tot joi, a fost semnat un nou contract cu interul stânga Mirela Roman, cea mai bună marcatoare a CSM-ului în sezonul trecut, cu 154 de goluri, alegând să continue la Ploieşti.

Lipsesc cele două jucătoare care participă cu „naţionala” de tineret la Campionatul Mondial din Croaţia, Andreea Chiricuţă şi Mădălina Zamfirescu, precum şi cele două jucătoare accidentate, Alexandra Iovănescu (va reveni, probabil, abia în retur, după operaţia la genunchi) şi Raluca Anghelina (va relua antrenamentele uşoare peste circa 4 săptămâni, după operaţia de menisc suferită în urmă cu o lună). Daciana Curtean s-a căsătorit în pauza competiţională, aşa că, din această vară, va figura cu noul nume, Daciana Balaban.

Declaraţie Gheorghe Covaciu: „A fost o primă perioadă grea pentru mine şi, mai ales, pentru conducere, deoarece am avut doar opt jucătoare la primul antrenament şi au fost negocieri intense în ultimele zile pentru completarea lotului. Sunt mulţumit pentru moment, dar mai avem mare nevoie de un portar cu experienţă, în primul rând. E posibil să mai apară jucătoare şi pe alte posturi, în special la linia de 9 metri. La munte va fi un program bazat 100% pe pregătirea fizică, cu multe zile în care se vor efectua câte două antrenamente, în aer liber şi în sala de forţă. După revenirea acasă, vom intra în sală şi, în fiecare weekend din luna august, vom participa la câte un turneu de meciuri amicale”.

Lotul de jucătoare pentru cantonamentul de la Predeal:

– Gabriela Cristescu, Alina Ifrim (portari);

– Ramona Ştefan, Oana Ionescu, Mirela Roman, Alla Sheiko, Daciana Balaban (Curtean), Ionela Dinu, Iryna Shutska, Clara Vădineanu, Cătălina Preda, Loredana Gărăcel, Adriana Vasilescu şi Andreea Dincu (jucătoare de câmp).

Leave a Reply

Your email address will not be published.